Kemma.hu videó

2023.05.23. 09:31

Imádták a Tatai Szarkalábak kecskevásárát a népi kultúra fellegvárában +fotók, videó

Senior néptánctalálkozón vett részt a Tatai Szarkalábak a fővárosi Fonóban.

Kemma.hu

A Tatai Szarkalában humoros, vicces moldvai koreográfiája a Fonóban is sikert aratott

Forrás: Kemma.hu

Óriási sikert aratott a hétvégén a Fonóban a Tatai Szarkalábak. A népi kultúra, táncházmozgalom fővárosi fellegvárában a Nyárköszöntő Fesztiválon léptek fel. A házigazda Bem Táncegyüttes Bemberek csoportja szervezte a senior találkozót, amelyen számos különböző tájegység táncai elevenedtek meg. A Kemma.hu élőben közvetített az eseményről.

A Tatai Kenderke Néptánc Egyesület égisze alatt működő csoport ezúttal Farkas Emőke és Porvai Gergely moldvai koreográfiájával, a Kecskevásárral érkezett a színpadra, és aratott nagy sikert. A vidám, humoros előadás egyébként a közelmúltban arany minősítést is kiérdemelt a tatabányai Forgórózsa Fesztiválon megrendezett Karéjos Felnőtt és Senior Néptánc Találkozón. Legközelebb most pénteken, a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola vizsgaelőadásán láthatják őket is az érdeklődők. A népművészeti műhely közben már gőzerővel készül a Tatai Sokadalomra is, amelynek június harmadik hétvégéjén az Angolpark ad otthont. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában