Színház

2023.03.11. 13:18

Kiváló darabok várják a színházkedvelő közönséget Tatabányán, a MOST FESZT-en

Március végén szervezik meg a MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivált, a MOST FESZT-et a Jászai Mari Színházban. Négy monodráma és ugyanennyi stúdiószínházi előadást láthatnak az érdeklődők március 23-a és 26-a között.

Kemma.hu

Jelenet a Szindróma című előadásból

Forrás: jaszaiszinhaz.hu

A speciális seregszemlén bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a vidéki, a független és a határon túli társulatok monodráma és stúdiószínházi előadásaiból kiválasztott produkcióinak. Crespo Rodrigo, a teátrum igazgatója az idei program kapcsán elmondta: kilencedik alkalommal szervezik meg a sorozatot. 

- Hiszek abban, hogy a monodráma és a stúdiószínház két olyan forma, mely értékeivel rengeteg örömöt jelent játszónak és nézőnek egyaránt, ráadásul ez a fesztivál olyan színt képvisel a Jászai művészi palettáján, melyet legnagyobb sikereink között tartok számon. Előadásaink mellett nézőink kiegészítő programjainkon is részt vehetnek. A hagyományainknak megfelelően lesz koncert, kóstoló és közönségtalálkozó is. 

Az idei fesztivál speciális adottsága, hogy párhuzamosan zajlik a 10. Színházi Olimpiával, melynek két tatabányai előadását, a Kassai Állami Színház Liliom és a Szlovén Nemzeti Színház, Maribor Immaculata című produkcióját a MOST FESZT 2023-hoz kapcsolódva mutatják be április 3-án és 6-án. 
A fesztivál keretében 4 monodráma és 4 stúdiószínházi előadást láthatnak az érdeklődők a Jászai Mari Színház Kamaraszínházában és nagyszínpadára épített nézőterén. A stúdiószínházi előadások között a VISSZHANG (Tandem Színház), a Darázs (Delta Produkció), a Körtükör (KVTársulat) és a Mit csináljak, hogy jobban érezd magad (TÁP Színház) című produkciók, a monodrámák között a Shirley Valentine (Jászai Mari Színház,  Garázs Színház), a Nagymamával álmodtam (Staféta, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Színműhely Alapítvány), a POKOL (Orlai Produkció, Katona József Színház) és a Szindróma című előadásokat láthatják a nézők.

A fesztivál kiegészül gasztronómia programmal, az előadások után lesznek közönségtalálkozók, s március 25-én tapsolhat a közönség az ÖNésÖN zenekar „Tegnapról mára” című lemezbemutató koncertjén.

A fesztivál hagyományait követve a meghívott versenyelőadások zsűri előtt mérethetik meg magukat. A háromtagú zsűriben Göttinger Pál, rendező, Turbuly Lilla, kritikus és Gáspár Anna, a Manna Produkció vezetője foglalnak helyet. A közönségzsűri tagjait – szintén a korábbi évek hagyományát folytatva – a szervezők a fesztivál 8 előadásos bérletét megvásárló nézők közül sorsolják ki. Részletek: jaszaiszinhaz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában