Várják a verselőket

2023.02.24. 09:12

Még néhány napig lehet jelentkezni a nemzeti vers, énekelt vers és prózamondó versenyre

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Versmondók Egyesülete, a József Attila Megyei és Városi Könyvtár, az Új Forrás folyóirat és az Agora ismét meghirdette a József Attila XV. Nemzeti vers-, énekelt vers és prózamondó versenyt a Magyar Írószövetség, a Szépírók Társasága és a Fiatal Írók Szövetsége szakmai támogatásával.

Kemma.hu

Két évvel ezelőtt online zajlott a verseny

Forrás: Facebook/Agora

A versenyre amatőr vers- és prózamondók, verséneklők jelentkezését várják, akik betöltötték 14. életévüket, és befejezték tanulmányaik nyolcadik évfolyamát.

A jelentkezők hat verssel, megzenésített verssel, vagy prózával nevezhetnek az alábbiak szerint: kettő József Attila vers vagy próza; egy vers vagy próza az egyetemes magyar irodalomból választva; egy vers Petőfi Sándor költészetéből választva; egy vers vagy próza a világirodalomból – műfordítás; egy vers vagy próza az Új Forrás folyóiratból és az Új Forrás Könyvekből. A versenyzők más országos versenyen helyezést elért produkciókkal nem nevezhetnek.

A verseny felmenő rendszerű, amelynek előválogatóin a nevezett versekből két vers/próza előadását kéri a zsűri, amelyből az egyiknek József Attila műnek kell lennie.
Az előválogatók két ágon zajlanak. 

  • Online: a nevezési lap és két produkció egész alakos videófelvételének feltöltése az alábbi tárhelyre: József Attila verseny 2023 vagy beküldése a [email protected] címre 2023. március 1-ig.
  • Jelenléti: a nevezési lap beküldésével a jelentkező vállalja, hogy a 2023 márciusában a két területi előválogató egyikén részt vesz.

A döntőbe jutásról 2023. március második felében értesítik a versenyzőket. A jelentkezési feltételeket elfogadó határon túli élő versenyzőket a helyi versenyeken elért helyezések alapján fogadják az országos döntőben. A nemzeti döntőben a zsűri minden versenyzőtől három produkciót hallgat meg. Részletek és nevezési lap az Agora honlapján. A jelentkezési lapokat a felhívás megjelenése után folyamatosan fogadjuk, de legkésőbb 2023. március 1-jéig kérjük beküldeni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában