KulptUp

2023.02.24. 15:21

Az árpádosok belenőttek a kultúrába Tatabányán (fotókkal)

KultUp - Belenősz a kultúrába! címmel szervezett országos színházi roadshow helyszíne volt pénteken a Tatabányai Árpád Gimnázium. Színházi élmény, közösségteremtő, készségfejlesztő foglalkozások várták a fiatalokat. A témanap egy tematikus és kötetlen tanítási napot átfogó esemény volt, amely magában foglalta a minőségi színházélményt is középiskolai körülmények között.

Sugár Gabi

a fiatalok forgószínpadszerűen tucatnyi foglalkozáson tekinthettek bele a színházhoz kapcsolódó tevékenységekbe

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A klasszikus darabok mellett a fiatalok forgószínpadszerűen tucatnyi foglalkozáson tekinthettek bele a színházhoz kapcsolódó tevékenységekbe.  Mindezt saját nyelvezetükön keresztül, országosan is ismert fiatal tehetségek, a neves kőszínházak munkatársainak közreműködésével.

Héjja Gábor projektvezető vezetett körbe bennünket az Árpád-gimnáziumban. Az aulában egy különleges Római és Júlia feldolgozást láthattunk, majd a termekben zenei, irodalmi, drámapedagógiai foglalkozásokat – 21. századi nyelvezettel és tálalásban.

A fiatal versmondó, költő, slammer, Bánki Benjamin például klasszikus költők írásai és mai ismert zeneszámok között próbált párhuzamot kerestetni a fiatalokkal. Így kerülhetett egy platformra Józsaf Attila Mikor az utcán átment a kedves, és a Valmar Úristen című dala. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában