Gála

2023.02.11. 17:25

20+1 éves a Magyarock Dalszínház: az államtitkár is komáromiakkal ünnepelt

Születésnapi gálaműsorral ünnepelte fennállásnak 21. évfordulóját a Magyarock Dalszínház a Monostori Erőd KlapkArénájában.

K. D.

Dr. Molnár Attila, Menczer Tamás és Czunyiné dr. Bertalan Judit a gálán

Forrás: komarom.hu

Fotó: komarom.hu

Ahogy a társulat oldalán is olvasható, 2002-ben alakult meg a Magyarock Dalszínház Vizeli Csaba ötlete nyomán, aki eredetileg egy különleges március 15-ei ünnepséget szeretett volna összehozni, ezért kereste meg Koltay Gábor filmrendezőt és Koltay Gergelyt, a Kormorán vezetőjét. Ebből a közös munkából született meg A költő visszatér című zenés játék. Az ünnepség olyan jól sikerült, hogy októberben már teljes színpadi művel léptek a közönség elé. 

Már megalakulásukkor fontosnak tartották, hogy olyan rockzenét alapul vevő színpadi műveket mutassanak be, amelyek a magyar irodalomhoz, történelemhez kapcsolódnak, úgy gondolják, a zenés tanítás kiváló eszköz a felnövekvő generációk nevelésében. A társulatban az elmúlt évtizedek alatt több százan megfordultak.

A társulat tagjai olyan neves színészekkel, előadókkal játszottak együtt, mint Varga Miklós, Mészáros Árpád Zsolt, Miller Zoltán, Csengeri Attila, Bakó Gábor, Mahó Andrea vagy a Kormorán. A Magyarock Dalszínház Pro Urbe- és Megyei Príma-díjat egyaránt kapott az elmúlt években. 

A gálaműsoron többek között részt vett Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és dr. Molnár Attila polgármester. Az eseményen az elmúlt 20 + 1 év szinte összes bemutatott darabjából csendültek fel dalok. Vendégszereplő volt Varga Miklós, Csengeri Attila és Vadkerti Imre is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában