Hagyományápolás

2023.02.10. 13:35

A környei Szivárvány legidősebb táncosai Sardóként folytatják

Kemma.hu

Táncház is várta az érdeklődőket

Forrás: Facebook/Szivarvany

Hosszú kihagyás után újra családi napot rendezett Környén a Szivárvány Táncegyüttes és a Kisfaludy Mihály Általános Iskola művészeti tagozata. A néptánc tagozat minden korosztálya bemutatkozhatott a szép számban megjelent szülők, érdeklődők előtt.

A húsz perces órarészletben néhány játékot, feladatot mutattak be a csoportok, melynek segítségével betekintést nyerhettek a nézők, hogy zajlanak a táncórák. Aki végig követte az órákat, azt is láthatta, milyen lépcsőfokokon járnak végig a gyerekek az előképzőtől az alapfok hatodik évfolyamig. Utóbbiak zárták a bemutatók sorát, közülük kilencen alapvizsgát tesznek júniusban - tette közzé közösségi oldalán a Szivárvány Táncegyüttes

A bemutatók alatt a táncteremben Kovácsné Vass Ágnes vezetésével kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, majd a nap lezárásaként élőzenés moldvai táncházban mulathattak. Együtt a szülők, gyerekek és a Szivárvány családjának legidősebb táncosai, akik januártól a Sardó Táncegyüttes nevet viselik.

A táncházat Jakab András vezette, Szabó Krisztina, Papp Ferenc és Maknics Márton szolgáltatták a muzsikát. A felnőtt csapat tagjai Piroska néni vezetésével napközben töltöttkáposztát főztek, melyet a táncház alatt tálaltak föl, mint házigazdák. A receptet Kelemen Petra Piroska gyűjtötte Erdélyben, mezőségi szakmai útjain. A Vízöntők és Sardó Táncegyüttesek táncosai február 25-én közös produkciót mutatnak be Tatabányán, a „Megyei Tánczfórum” programjában, melyet 16.00 órai kezdettel tartanak a Vértes Agorájában.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában