Hírnév

2023.01.05. 19:44

A 11 éves észak-komáromi tehetség is fellép a Budapest Jazz Club születésnapi rendezvényén

Az LFZE Big Band, az észak-komáromi Hodek Áron Trio, valamint az Oláh Kálmán Jr. Quartet lép színpadra január 7-én a Budapest Jazz Clubban abból az alkalomból, hogy a Budapest Jazz Club (BJC) 15. születésnapját ünnepli.

Vá. T.

Hodek Áron

Forrás: bmc.hu

A BJC 2007-es indulása után rövid időn belül ismert, itthon és nemzetközileg is jegyzett kulturális helyszínné, zenei központtá avanzsált – szerepel a szervezők ajánlójában. Mint írták, januárban mintegy hatvan esemény várja a vendégeket a BJC-ben. A programok között a dzsesszkoncertek mellett színházi produkciók és családi programok is helyet kapnak.

Ez a sorozat az elmúlt években annyira népszerű lett, hogy jelenleg – egész Európában egyedüli módon – egy-egy rezidens formáció a hét öt napján várja a spontán örömzenélés rajongóit a zenészek és a közönség köreiből egyaránt. A koncertek után kezdődő jamek ingyenesen látogathatóak, csakúgy, mint a Budapest Jazz Club tizenötödik születésnapi műsora. A január 7-i esten László Attila vezetésével közreműködik az LFZE Big Band. A koncert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a BJC sokéves együttműködését szimbolikusan is reprezentálja. 

A nagyzenekart követi a Hodek Áron Trio. A mindössze 11 éves észak-komáromi Hodek Áron basszusgitáros máris nemzetközi szintű zenész; hatévesen robbant be a zenészvilágba. Tehetségére olyan legendás zenészek figyeltek fel, mint Quincy Jones, Lenny Kravitz, Timbaland, Robert Glasper. Felnőtteket meghazudtoló virtuozitása mellett a tanulással vagy gyakorlással sem elsajátítható "stenk" teszi játékát életkorát meghazudtolóan kiforrott hangvételűvé. A fesztiválhangulatú est programját az Oláh Kálmán Jr. Quartet produkciója zárja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában