Nemzetiségek

2022.12.13. 20:28

Hamiska és Titi látogatott Felsőgallára

Különös vendégek érkeztek a megyeszékhely német nemzetiségi óvodáiba.

S. G.

Az együttes elvarázsolta a gyerekeket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár

A felsőgallai gyermekintézménybe kopogtattak be elsőként. Hamiska és a Titi csapat gyönyörű dallamokkal és három kísérővel varázsolt ünnepi hangulatot. A soproni Camerata Artissima Kamaraegyüttes tagjai, Révészné Pálfi Krisztina hegedűn, Révész József csellón és Kuzsner Péter zongorán játszott. Mindannyian a Soproni Egyetem Pedagógiai Karának zenetanárai, művészei, akik óvodapedagógus hallgatókat is tanítanak. Innen a tatabányai intézmény kapcsolata a zenészekkel, akik már két éve rendszeresen érkeznek interaktív foglalkozásokkal, amelyek középpontjában a komolyzene áll.

Felsőgallai ovoda
A csemeték két nyelven köszöntötték a vendégeket
Forrás: beküldött

Barnafiné Fenekes Krisztina óvodavezető bevezetője után bemutatták a hangszereket, s közösen is muzsikáltak a gyerekekkel. Komolyzenei darabok mellett felcsendültek a hagyományos karácsonyi dalok is. A gyerekek német énekkel köszönték meg a kellemes műsort, s együtt énekelték az Ó, Tannenbaum című dalt.

Legközelebb a Klasszikus zenei esték Felsőgallán című sorozatban hallható majd a felsőgallai ovi kis csapata Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi hangversenyen, a felsőgallai Széchenyi Művelődési Házban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában