ŐKN

2022.10.02. 17:10

Színház, jazz és népzene áll a középpontban Esztergom szomszédjában

Öt állomásból áll az idei, sorrendben immár tizedik párkányi Őszi Kulturális Napok programsor.

P. O. Z.

Fotó: Falus Kriszta

Esztergom Duna-parti szomszéd településén október 16-ától színházi, folkmuzsikás és néptánc produkciókat láthat-hallhat a közönség. Az ŐKN programok állandó helyszínén, a művelődési házban október 16-án a Mucsi Zoltán és Scherrer Péter alkotta legendás színészduó Katona Lászlóval egészül ki, amikor előadják a Nézőművészeti Főiskola című abszurdot.

A folytatás október 23-án lesz, amikor a dél-szláv népzenei világot és sok más folkirányzatot műsorában felvonultató Vujicsics együttes lép színpadra. November 6-án a zsidó folklórból ad ízelítőt a Samaria Klezmer Band.

November 13-án a jazz, a magyar és az indiai népzene ötvözetét bemutató Bognár Szilvia Szextet ejti ámulatba a publikumot. Egy hét múlva, november 20-án a néptáncé lesz a főszerep, amikor az Őszi Kulturális Napok zárásaként a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes lép fel Párkányban. Az előadásokra a belépés ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában