Sajtótájékoztató

2022.10.10. 20:40

Időutazás Tatabányán: MúltApp a múzeumban

Az időkapuval eljuthatnak egy kiterjesztett valóságba.

Sugár Gabi

Balról: Szilágyi M. Kevin, Pál Gabriella és Kisné Cseh Julianna számolt be az eredményekről

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Időutazásra hívja a Tatabányai Múzeum a látogatóit. A MúltApp – virtuális városnéző séták Tatabánya múltjáról című projekt eredményeiről sajtótájékoztatón számoltak be. 

Pál Gabriella, a múzeum igazgatója elmondta: egy irodalmi applikáció adta az ötletet számukra, amelynek megvalósítását a Tatabányai Helyi Közösség pályázata tette lehetővé. Szabó Gábor és testvére, Csaba informatikai szakemberek segítségével számoltak be a különleges kirándulás részleteiről, amellyel főként a fiatalabb korosztályt szeretnék megszólítani. 

A múzeumban ehhez kapnak egy QR-kódot, amelyet a telefonokkal összepárosítva öt időkapu tárul ki a város különböző pontjain az érdeklődők előtt. A Szelim barlangban mamutokkal találkozhatnak, Alsógallán római villába, Bánhidán 18. századi faluba, Dózsakertben Árpád-kori településre és Óvárosban a 20. század legelejére csöppenhetnek. Az öt témán belül további tizenkét nevezetes helyszín várja, hogy felkutassák őket a MúltApp segítségével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában