Elismerés

2022.10.07. 11:30

A majki remeteség szakembere, Kovács Éva Zsuzsanna kapta a Kíváló Múzeumpedagógus Díjat

A múzeumi fenntarthatóság középpontba állításával vette kezdetét „Ezt mind fenntarjuk!” mottóval a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Csaknem 120 múzeum részvételével, országszerte több mint 500 féle program csalogat múzeumi látogatásra nyolc tematika mentén.

Sugár Gabi

A képen középen csokorral a kezében Kovács Éva Zsuzsanna

Forrás: magyarmuzeumok.hu

A fesztivál nyitóeseménye a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központszervezésében Szentendrén tartott „Csak tiszta forrásból!” című 20. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó, amely a hazai múzeumi szakma legrangosabb kitüntetéseinek díjkiosztója is egyben. A rendezvényen Kiváló Múzeumpedagógus Díjjal tüntették ki Kovács Éva Zsuzsannát, a Majk Kamalduli Remeteség múzeumpedagógusát, aki korábban a Tatabányai Múzeum munkatársa volt – számolt be a magyarmuzeumok.hu.

A szervező és koordináló ezúttal is a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK), amely a hazai múzeumi élet rangoskonferenciájával, az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóval indította el a rendezvénysorozatot.

Az idei fesztivál fő témája a fenntarthatóság. Célja, hogy rávilágítson a múzeumok természeti, szellemi és társadalmi területeken való szerepvállalására, tisztázza a fenntarthatóság fogalmát mind a lakosság, mind a múzeumi szakemberek körében, felhívja a figyelmet a múzeumok ezirányú tevékenységeire, amely meghatározhatjaa jövőbeni stratégiájukat is. A csatlakozó intézmények nyolc tematika mentén szervezhetik a programjaikat. A korábbi évekből megtartott négy sikeres témakör, a Múzeumi őszbúcsúztató, a Múzeumi szünetelő, a Tanárok és óvodapedagógusok napja, valamint a Szakmai múzeumi programok mellett négy, az év koncepciójához igazodó tematika is kapcsolódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában