Alkotás

2022.09.27. 15:01

Az alkotó „bement a képbe” a Puskinban

Szinte a nézőre zuhan az alkotás, amely a tatabányai Puskin Művelődési Házban lévő Bánhidai kisGaléria egyik leghangsúlyosabb alkotása.

S. G.

Bánfi József az Elidegenedés című alkotása előtt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Bánfi József art magister Műalkotások a XXI. századról című tárlatának megnyitója előtt Vankó Éva, az intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket. A festő, grafikus, rajztanár kiemelte: egy kép többen mond ezer szónál. Éppen ezért a központi alkotásáról mesélt hallgatóságának. „Belemegyek a képbe” – kezdte, majd a színes, szép, de mégis diszharmóniát sugárzó festmény szereplőit mutatta be. Az arcok kinéznek a képből, nem foglalkoznak egymással. Elidegenedés az alkotás címe.

Egy szép nő van a középpontban, akinek óvodás gyermeke az intézménybe menet megölelte. Néz ránk a negyedszázada tanító pedagógus, akinek diákja jelezte: érti a magyarázatát. Magányos emberek gyűrűjében látjuk a szép középiskolás lányt. Az alkotót megragadják az érdekes arcok, akiknek történetéről szívesen mesélt. A különleges tárlat október 19-éig tekinthető meg a Puskin Művelődési Házban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában