Fesztivál

2022.04.25. 15:00

Újra találkoztak a zenei barátai

Jó hangulatban zenéltek együtt a baráti társaságok.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Ismét megrendezték a Zene-Barátságos Fesztivált a Szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban. A vasárnap délután tartott fesztivált Szabó József és az akkor működő, általa vezetett szőnyi citerazenekar álmodta és szervezte meg. Ezt a feladatot később a Szőnyi Kulturális Egyesület vette át. Immár több mint tíz éve a házigazda a Duna Népdalkör. A rendezvényt hosszú éveken át Sárai János volt alpolgármester nyitotta meg, de betegsége miatt ezúttal nem tudott jelen lenni. Az esemény kezdetén a résztvevő zenekarok közösen énekelték el a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt. Nyikus Anna, a művelődési ház szakmai vezetője elmondta, a korábban ez a fesztivál volt a Komáromi Napok első programjai között szerepelt. Hozzátette azt is, céljuk, hogy jó hangulatban zenéljenek együtt a baráti társaságok.

Az eseményen a következő zenekarok vettek részt: a szőnyi Duna Népdalkör és Napraforgók citerazenekar, Nagykéri Mórinca citerazenekar, Oroszlányi Bánász Népdalkör, Naszvadi Sústya citerazenekar, Biatorbágyi Népdalkör, Dunaalmási Vadvirág Népdalkör és a Naszvadi Búzavirág Éneklőcsoport. A programot a Csoóri Sándor Alap, az önkormányzat és Szabó József is támogatta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában