Bankhitel

2022.04.04. 18:21

Kiszolgáltatottság a színpadon: a hitelfelvételről szólt a darab Pilismaróton

A Köszönjük, Magyarország! program keretében a Bankhitel című előadást tekinthették meg az érdeklődők a polgármesteri hivatalban.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

A színdarabban Baksa Imre színész alakította az ügyfelet, míg Tűzkő Sándor színművész a bankigazgatót testesítette meg. A történet a hitelkérelmezőről és a megbecsült pénzügyi szakemberről szól, a cselekmény pedig a bankigazgató irodájában játszódik. Bár ebből azt is gondolhatnánk, hogy az előadás nem eléggé változatos, de a szereplőknek köszönhetően a darab bővelkedett komikus fordulatokban, az irónia eszközével mutatják be a kiszolgáltatottságot és a hiúságot, sőt, a komolyabb témákat – mint például a zsarolás – is feszeget.

Csernátoni Bernadett könyvtáros, közművelődési szakember lapunknak elmondta, hogy jó szívvel ajánlják a színházkedvelőknek a darabot. Megjegyezte, hogy bár még mindig nagyobb az érdeklődés a Budapestre tervezett buszos színházlátogatás iránt, ennek ellenére igyekeznek a program keretein belül Pilismarótra elhozni a kultúrát és a színvonalas produkciókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában