Könyv

2022.03.13. 14:09

Tatabányán is bemutatná izgalmas krimisztoriját a fiatal írónő

Végzetes vallomások – a könyv, amely egyre nagyobb teret hódít magának a virtuális térben, noha még nem is publikálták. A szerző, Bander Anita Csilla egyre több titkot osztott meg közösségi oldalain készülő könyvéről, amellyel folyamatos izgalomban és kíváncsiságban tartotta a narratív stílus kedvelőit. A kötetet a jövőben a tervek szerint Tatabányán is bemutatják.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Beküldött

A fiatal írónő hamarosan publikálni tervezett könyve több szempontból is magára hívja a figyelmet: a könyvborítón látható szempár már első pillantásra is azt sejteti, hogy a történet megálmodója egy igazán rejtélyes, meghökkentő fordulatokkal teli, izgalmas sztorit vetett papírra.

Izgalomban tartja az olvasót

Mindemellett nem érdemes szemet hunyni afelett sem, hogy akadnak olyan krimik, amelyek több száz oldalon keresztül készítik elő a bűntényt és annak minden izgalmát, ám ezt csak a maradék néhány oldalban kapja meg az olvasó. Rengetegen azonban az olyan szerzeményeket kedvelik jobban, mint amilyen a Végzetes vallomások is: az író viszonylag hamar a lényegre tér, de mindvégig izgalomban tartja a krimikedvelőt. 

Tragikus családi történet

A történet lényege, amely állandó feszültségben tartja majd az olvasót, a főszereplő, Shannon Kohl egy fiatal, egyetemista lány, aki ígéretes jövővel rendelkezik. Tökéletes családi idillben nő fel. A huszonnégy éves főszereplő rejtélyes eltűnése megrendíti szüleit és lánytestvérét, Chloé-t. Az események még tragikusabbá válnak, amikor megtalálják Shannon megégett holttestét egy elhagyatott sikátorban. A hosszan tartó nyomozás során többen gyanúba keverednek, miközben egy másik szálon végig követhető egy széthullani készülő család képe, akik életük legfájdalmasabb szakaszán mennek keresztül. 

– Gyerekkorom óta szeretek írni. Kisebb versek, novellák már évtizedekkel ezelőtt is a kezemben voltak, ám a szeretett „hobbim” egy időre a háttérbe szorult. Majd egyik napról a másikra, január elején éreztem magamban egy megfogalmazhatatlan erőt, amely birtokába vett és ennek köszönhetően csak úgy özönlöttek belőlem a gondolatok – elevenítette fel a kezdeteket Bander Anita Csilla. Mint mondta, a műfaj nem volt kérdőjeles számára, hiszen ez az a vonal, amit már régóta kedvel, emellett ebben találja meg azt a fajta izgalmat, ami végül őt is megihleti. 

Nem véletlenül Shannon a főhős - Mint lapunknak elmondta, a 28 éves szerző amellett, hogy írói karrierbe kezdett, egyetemre is jár, valamint emellett egy cég irodavezetőjeként tevékenykedik a mindennapokban. Többek között azt is elárulta a Kemma.hu-nak, hogy a könyv írása közben elengedhetetlen volt számára házi kedvencének jelenléte, imádott teája, valamint a kandallóban ropogó tűz hangja. Ha pedig rosszabbra fordult az idő, akkor az eső nyugtató hangja volt az, ami igazán inspirálta Anitát. – Nem titok, hogy egy igaz történet ösztönzött, amely Shannon Wattsról szól, azonban cselekményileg semmiben sem hasonlít a könyvemre. De azt a mai napig hiszem, nem véletlen, hogy Shannon lett a főszereplőm neve – fűzte hozzá Anita. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában