örömzene

2021.06.09. 16:57

Híres orgonaművész ad koncertet az újjászületett Esterházy-kastélyban

Június 11-én a kastély első rendezvényén Rákász Gergely orgonaművész ad koncertet az újjászületett Esterházy-kastélyban.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Facebook/Tata város

Fotó: Domokos Attila

A megújult Esterházy-kastélyban rendezték meg a közelmúltban Rákász Gergely országos orgona koncert sorozatának nyitó sajtótájékoztatóját, „Legendás klasszikusok Magyarország legszebb helyein” címmel. Az eseményen részt vett Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Dr. Virág Zsolt a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos valamint Rákász Gergely orgonaművész is.

Az eseményen elhangzott, hogy a húsz alkalomból álló programsorozat Magyarország legszebb kastélyparkjaiba látogat el, Tata pedig ezen a héten pénteken az első koncertnek ad helyet. Igazi örömzene lesz a műsor – nyilatkozta Rákász Gergely, aki hozzátette: a darabokat úgy válogatta össze, hogy azok felemeljék a lelkünket a pandémia nehéz hónapjai után. Az előadások egyébként összművészeti produkciók lesznek, színészek és artisták közreműködésével. Június 11-én a kastély első rendezvényén tehát Rákász Gergely ad koncertet – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">olvasható a város közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában