ajánló

2020.01.21. 11:24

Változatos programokkal ünneplik a magyar kultúrát

A magyar kultúra napja alkalmából szerveznek programokat megyeszerte. Ezek közül válogattunk a teljesség igénye nélkül.

Körtvélyfáy Dina

A kenderkések a keddi évzáró vizsgaelőadás után már a júniusi Sokadalomra készülnek.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Ászár Szerdán 17 órára az ászári közösségi házba várják az érdeklődőket. Ünnepi műsort adnak a Jászai Mari Általános Iskola diákjai és a helyi civil szervezetek.

Csolnok Szombaton 17 órakor kezdődik az ünnepi műsor a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtárban. A vállalkozó kedvű irodalomkedvelők felolvashatják kedvenc verseiket a közönségnek, színpadra lép a német nemzetiségi általános iskola tánccsoportja. Ezt követi Priegl Éva vezetésével a sváb táncház.

Komárom A Duna-parti városban már hétfőn elkezdődtek a programok.. Kedden 18 órától a Jókai moziban Udvaros Dorottya olvas fel Ady Endre és Pilinszky János műveiből. Szerdán 18 órakor a városháza dísztermében komáromi művészeti együttesek lépnek fel, valamint gazdára találnak a Komárom Város Kultúrájáért Díjak és a Komárom Város Ifjú Tehetsége Díj is. Csütörtökön 18 órától a koppánymonostori Dózsa György Művelődési Házban Gál László és Kreft-Horváth Márk ad elő egy magyar költők verseiből készült összeállítást.

Környe A művelődési ház és a községi könyvtár a részére felajánlott könyvekből tart jótékonysági vásárt a magyar kultúra napja alkalmából február 7-éig hétköznapokon 10 és 17 óra között, hétvégente pedig a rendezvények ideje alatt. A felajánlásoknak köszönhetően egyre frissülő kínálatban megtalálhatóak szépirodalmi művek, utazással, a nagyvilággal kapcsolatos ismeretterjesztők, mesekönyvek, ifjúsági kiadványok és ponyvaregények. A könyvekből az érdeklődők díjmentesen válogathatnak, esetleges adományaikkal a Vöröskereszt környei szervezetét támogatják.

Lábatlan Szerdán 17 órára a Gerenday Közösségi Házba várják az érdeklődőket, ahol In memoriam-Komárom-Esztergom Megyei Tárlat címmel nyílik kiállítás. Megnyitja A. Bak Péter művészeti író, kurátor. Közreműködik Kiss László énekművész. A megyei tárlat február 21-ig, hétfőtől péntekig 9–16 óra között tekinthető meg.

Oroszlány A szerdán 17 órakor kezdődő ünnepséget Lazók Zoltán polgármester nyitja meg a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban. Kiállítás Árendás József Munkácsy Mihály-díjas grafikustervező, érdemes művész, akadémikus, nyugdíjazott egyetemi tanár plakátjaiból, amelyet Kun Ferencz művelődéstörténész nyit meg. 17 óra 30 perckor kezdődik a Kölcsey Emlékplakettek átadása a színházteremben, majd az Orfeusz társulat mutatja be A kölcsönkért gyufa című komédiát.

Sárisáp Az önkormányzat és a helyi általános iskola szervezi meg szerdán 17 órakor az ünnepi műsort. Az érdeklődőket a Sárisápi Bányász Közösségi Tér és Könyvtárba várják.

Tata A Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola ad műsort szombaton 17 órától a Magyary Zoltán Művelődési Központban. A népművészeti műhely együttesei, valamint a Kenderke Barátai Zenekar és a Csevergő Énekegyüttes koncertezik és mutat be táncszínházi előadást és néptáncműsort Széltoló címmel. Az előadást Michl József polgármester nyitja meg, köszöntőt mond az előadás rendezője, Kun Katalin.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!