fesztivál

2019.07.24. 14:59

Két napig szólt a blues a lábatlani kertben

A Gerenday-kert megtelt sátorozókkal és zenészekkel a hétvégén, amely a kétnapos blues-fesztiválnak adott otthont.

F. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

A lábatlani Gerenday-kertben az idén is kétnapos volt az Élő környezetben élő zenével! hívómondatú, ingyenes XVII. Lábatlani Blues Fesztivál, amelyet a Gerenday Közösségi Ház rendezett. A nyitónapot követő hajnalon a korábbi évekhez képest sokkal többen hajtották fejüket álomra a kertben. Voltak, akik rutinosan éltek már a házigazdák által kínált sátorozási lehetőséggel kisebb, nagyobb térben, új színfoltként állt a fák árnyékában féltucatnyi lakóautó. A nyitány lehetősége a Sam Redbreast Wilson duónak jutott.

Motorok is helyet kaptak a fesztiválon (Fotó: Fenyvesi Károly / 24 Óra)

A szombat délelőtt nem volt teljesen csendes, mozdulatlan az arborétumban. Például többen biztatták azokat a srácokat, aki az egyik kerti csap alól kis felfújható műanyag medencével indultak valahova a közelbe. Többen köszöntek egymásra álmosan az öt kék mobil WC környékén. A színpad sátrában sorakozó sörpadoknál csak két hölgy üldögélt. Az idősebb dobozos söréből kortyolgatott, a fiatalabb vörösbort szürcsölgetett egy literes üvegből. Egy nagy sátor előtt gitár pengett. A szépszámú csapat, az ország minden részéből érkezve, fesztiválokon alakult át alkalmi közösséggé. Ezúttal Paks után érkeztek Lábatlanra. A szombati zárónap programjának kínálatának utolsó aduásza Ferenczi György és a Rackajam volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában