hatalmas örökség

2019.05.05. 07:00

Piros Ildikó Esztergomban: „a világnak szüksége van egy Abigélre”

Abigél titkai címmel tartott előadást Piros Ildikó színésznő Esztergomban. Az elhunyt írónő munkásságáról emlékeztek meg.

W. P.

A minap Piros Ildikó, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész Abigél titkai című előadásával emlékeztek meg Szabó Magda írói munkásságáról a Helischer József Városi Könyvtárban. Az előadó – aki több alkalommal is találkozott a 2007-ben elhunyt íróval – személyes hangú vallomások, idézetek, valamint a felolvasott regényrészleteken keresztül mutatta be, miért övezte nagy népszerűség Szabó Magdát.

– A világnak szüksége van egy Abigélre – fogalmazott a színésznő, majd elmondta, hogy az 1977-ben készült négyrészes sorozat manapság is rendkívül közkedvelt, a benne rejlő színészek ünnepelt sztárrá nőtték ki magukat. Bár a fiatalabbak nem emlékeznek, de Piros Ildikót is láthattuk a filmvásznon, ugyanis ő játszotta Zsuzsanna nővér szerepét.

Sokak kedvenc karaktere volt, ami nem véletlen, hiszen Szabó Magda a saját tulajdonságaival ruházta fel a nővért. Az érdemes művész úgy vélekedik, meg kell mutatnunk azt a hatalmas örökséget, amelyet az írónő ránk hagyott, amelyet tovább kell adnunk a jövő generációinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában