XXIV.

2018.03.16. 07:09

Ez a fesztivál meghatározza Bakonyalja történetét

Mély gyökeret eresztett a hagyományápolás fája Bakonyszombathelyen.

Palásti Péter

A XXIV. Bakonyi Amatőr Népművészeti Fesztivál idén is összehozta a táncos lábúakat

A XXIV. Bakonyi Amatőr Népművészeti Fesztivált az idén tavaszi nemzeti ünnepünkön rendezték meg a község művelődési házában.

A XXIV. Bakonyi Amatőr Népművészeti Fesztivál idén is összehozta a táncos lábúakat

A megjelenteket Pintér Lajos polgármester köszöntötte; köztük a felvidéki Naszvadról érkezetteket illetve a Tolna megyében élő Pörbölyi Hagyományőrző Egyesület tagjait. A település elsőszámú választott vezetője utalt arra, hogy ha egyszer megírják majd a Bakonyalja kultúrtörténetét, abban bizonyára meghatározó lesz ez a fesztiválsorozat, mely 25 éve kezdődött, de egyszer a nagy hó miatt elmaradt.

A fesztivál immár huszonnegyedik alkalommal hozta őssze a hagyományőrzőket

Úgy vélte, hogy mély gyökeret eresztett az a jelképes fa, melynek huszonnegyedik ága most hajtott ki. Ebben meghatározó szerepe volt a helybéli óvódások és iskolások néptánccsoportjainak, a „Pántlika” illetve a „Tavaszka” nevet viselő együtteseknek, továbbá a Pörbölyi Hagyományőrző Egyesület tagjainak, valamint a naszvadi Csutora zenekarnak. Ők alapozták meg az igazán jó hangulatot, amit még tovább fokoztak gálaműsorukkal a kisbéri Langallik Néptáncegyüttes tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában