Interjú

2017.07.28. 17:00

Mezei Kitty: Estig valaminek történnie kell

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából pénteken 21 órától a tatai szabadtéri színpadon tartják a Vörös Rébék című musical ősbemutatóját. A darabban szerepet kap a tatabányai származású Mezei Kitty szinkronszínésznő is, aki hosszú idő után játszik újra megyénkben.

Körtvélyfáy Dina

Mezei Kitty

– Több színpadi szerepben láthattuk már korábban. Musicalben is kapott már feladatot?

– Játszottam már régebben, de bevallom, az éneklés sosem volt az erősségem, és nem nagyon foglalkoztam vele. Ahhoz, hogy a színpadon magas szinten, magabiztosan énekelhessen valaki – mint a darab főszereplői –, nagyon sokat kell tanulni, énekórára járni, gyakorolni. Ezt én nem tettem, így meglepődtem, amikor megérkezett a felkérés. Nekem azért nem kell olyan sokat énekelnem, bár megmondom őszintén, ez is kihívás – válaszolta Mezei Kitty, akit csaknem egy évtized után láthatunk újra fellépni megyénkben.

– Bőgyy Bellát alakítja. Mit lehet tudni róla?

– A főszereplő lány egyik barátnője vagyok. A darab, valamint az eredeti Arany-ballada komoly témát feszeget, ezt ellensúlyozandó, mi vagyunk a vidám, vicces vonal, Bodnár Viviennel. Először önfeledt lányok, akik keresik az élet szépségeit, kacagnak, nevetnek, aztán a barátnőjükkel megtörténik a tragédia, és így szembesülnek azzal, hogy az élet nem olyan egyszerű.

– Könnyen tudott azonosulni a szereppel?

– Rögtön kedves volt a szívemnek, de azt még most sem állíthatom, hogy teljesen kész lennék az eljátszására. Itt a premier, de még mindig azt érzem, valaminek történnie kell majd, hogy még jobb legyen. Még anno Zubornyák Zoltán, a tatabányai Jászai Mari Színház és Népház volt igazgatója mondta nekünk: „bármilyen szerepet kapsz, az az első, hogy mindenben meg kell szeretned a feladatot”. Nagyon megjegyeztem ezt a mondatot.

– A későbbiekben szerepelnek még valahol a Vörös Rébékkel?

– Egyelőre az biztos, hogy ma este a tatai szabadtéri színpadon. De úgy tudom, vannak már tervek, hogy hol fogjuk még előadni idehaza, illetve az országhatáron kívül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában