Tatabánya

2024.07.06. 08:16

Javasolható, kik kapják a város legrangosabb díjait

Tatabánya Megyei Jogú Város augusztus végéig várja a javaslatokat az Ezüst Turul, a a Szabó Ignác Díjra és a Tatabánya Díszpolgára címre.

Kemma.hu

A tatabányai közgyűlés hosszú évek óta méltó módon ismeri el azokat a személyeket, szervezeteket, akik tevékenységükkel hozzájárultak városunk fejlődéséhez, jó hírének, értékeinek növeléséhez. Augusztus végéig várjuk javaslataikat az Ezüst Turul Díj, a Szabó Ignác Díj és a Tatabánya Díszpolgára cím jelöltjeire.

Tatabánya díjak
Tatabányai díjazottakra várják a javaslatot
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Ezüst Turul Díj olyan személynek, szervezetnek közösségnek adományozható, aki (amely) Tatabánya városban kiemelkedő gazdasági, társadalmi tudományos, oktatási, művészeti, művelődési, sport, műszaki, közgazdasági, közigazgatási, városfejlesztési szakterületen végzett tevékenységet folytat. Egy naptári évben két díj adományozható.

A Szabó Ignác Díj olyan személynek, adományozható, aki Tatabánya városban orvosként, egyéb egészségügyi és egészségügyi területén dolgozóként, illetve a városban hátrányos helyzetben lévő lakosainak szociális ellátásában, gondozásában, támogatásában végzett tevékenységet folytat. Egy naptári évben két díj adományozható.

Tatabánya Megyei Jogú Város Díszpolgára cím annak a magyar, vagy külföldi kiváló személyiségnek adományozható, aki város fejlesztésében, társadalmi, tudományos, művészeti és egyéb téren kimagasló érdemeket szerzett és tevékenységet folytat, vagy gazdag életművével a magyar nép és más népek, vagy a világgazdasági és szellemi gyarapodását, a békét és az emberiség egyetemes érdekeit tiszteletre méltóan és kimagaslóan szolgálta. Egy naptári évben egy díj adományozható.

A tatabányai javaslatokat a nyár végéig várják

A felterjesztéseket írásban a tatabanya.hu weboldalon megtalálható űrlap kitöltésével és a felterjesztés szakmai indoklásával Szücsné Posztovics Ilona polgármesterhez kell benyújtani.
A javaslatnak tartalmaznia kell a kitüntetésre javasolt személy, szervezet nevét, címét és az elismerni kívánt tevékenység, érdemek részletes ismertetését. A javaslatokat augusztus 31–éig várják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában