Kocsi hungarikum

2024.07.04. 18:00

Szombaton Nemzetközi Kocsitoló Versenyt rendeznek Kocson

Pénteken és szombaton immár 24. alkalommal rendezik meg a kocsi Nemzetközi Kocsitoló Versenyt és Fesztivált. A település a 15. századbeli híres találmánynak és a kocsit készítő mestereknek állít emléket a hagyományőrző eseménnyel. A rendezvény fő attrakciója a hagyományos kocsitoló verseny.

Kemma.hu

Pénteken és szombaton immár 24. alkalommal rendezik meg a kocsi Nemzetközi Kocsitoló Verseny és Fesztivált. A hagyományőrző megméretésen több fős csapatok indulnak, hogy elnyerjék a győztesnek járó díjakat. A település a több évtizedes hagyományokra visszatekintő eseményen a 15. századbeli híres találmánynak és a kocsit készítő mestereknek állít emléket.

Íme a kocsi kocsitoló verseny hivatalos programja
Íme a kocsi kocsitoló verseny hivatalos programja
Forrás: Nemzetközi Kocsitoló Verseny és Fesztivál/Facebook

Minden korosztály megtalálja a kedvencét

A nemzetközi eseményen az óvodás korúaktól kezdve mindenki összemérheti tudását. A versenyek mellett kísérőprogramként pénteken és szombaton is változatos kulturális és hagyományőrző programok lesznek.

Bemutatják a különböző mesterségeket, a gyerekek játszóházban vezethetik le a fölös energiákat, továbbá különféle sportversenyek, illetve különleges kiállítások színesítik az amúgy is változatos palettát, melyek a régi mesterségeket idézik. A hétvégi szórakozást zenei koncertek teszik teljessé.

A nevezők több számban is kipróbálhatják magukat a kocsitoló versenyen

A kocsitoló versenyszámokban, a Tini Titán Futam keretein belül a 12-16 évesek öt fős csapatokban próbálhatják ki képességeiket a 450 méteres távon, mindeközben a hölgyekre egy klasszikus, hosszútávú kocsitoló verseny vár, mintegy 1100 méteres távval. Ugyanebben a versenyszámban a férfiak és vegyes csapatok hat fős csapatokban vehetnek részt, a táv számukra 1500 méter lesz. A legbátrabbak az egyéni kocsihúzó versenyszámokat is kipróbálhatják: az Amazon (női) kocsihúzó verseny 300 méteres távval várja a felnőtteket, míg a legkeményebb kategóriában, a Gladiátor (férfi) kocsihúzó versenyen 450 méteres pálya áll a legextrémebb kihívást keresők előtt, mely méltóképpen lezárja a hagyományőrző eseményt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában