Táborlakók

2024.07.03. 13:50

Horgászcsemeték horgára akadt számos törpe +fotók

Az idén is megtartotta hagyományos táborát a horgászegyesület és a művelődési ház közösen Kecskéden. Az egy héten át tartó programokon húsz gyermek vesz részt, akik Oroszlányból és Tatabányáról is érkeztek az Öregtó partjára.

Wágner Zsanett

– Első és legfontosabb, hogy megtanítjuk horgászni a gyerekeket – válaszolt Horváth Zoltán, mikor a hétfőn kezdődött és péntekig tartó kecskédi horgász tábor alapvető céljairól kérdeztük.

Horgász tábor gyerekeknek Kecskéden
Horgász tábor: a legfiatalabb táborlakók, alig múltak el 5 esztendősek. A koruknál csak a sikerélményük volt nagyobb 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A szakmai felügyelő két mosoly között elárulta, éppoly szívesen látják a rutintalan nevezőket, mint azokat, akik már évek óta járnak halat fogni a tóhoz. Mondhatnánk, hogy gyermekkacajtól hangos a kecskédi tópart ezekben a napokban, de ennek ellenkezőjét tapasztaltuk a helyszínre érkezve. Különös nyugalom uralta a tájat, főleg igaz ez, amikor megtudtuk, hogy összesen húsz gyermek jelentkezett a táborba. Hiába jöttek számos más városból, így a házigazda sváb település mellett Oroszlányból és Tatabányáról is, mindannyian ismerték és elfogadták az első és legfontosabb szabályt: a csend az úr a vízparton.

Horgász tábor gyerekeknek Kecskéden
Horváth Zoltán szakmai felügyeletet mellett is zajlanak a programok
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A többhektáros tó felszíne pontyot, csukát, süllőt és harcsát rejt, így szépen sorban ilyen kopoltyúsok kerültek horogra. Hogy a törpeharcsát ne is említsük! Például Grúber Zoltán visszavonult, de továbbra is köztiszteletben álló polgármester unokája Zoli sokat fogott belőlük az első napon. Lapunk képviselői kedden jártak a helyszínen, és éppen Koppány nagy fogására érkeztünk. A 13 éves fiatalember horgára tőponty akadt, csaliként pedig hat csontit használt. Láttuk, sokáig birkózott a zsákmánnyal, csaknem 10 percbe került, mire partra „vontatta” és kézben tarthatta az uszonyost. Ő és barátja, Hunor sem mai vendég, több éve élvezik nyaranta a kecskédi vendégszeretetet.

Horgász tábor gyerekeknek Kecskéden
Koppány és nagy fogása, a több kilós tőponty
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Odébb próbálkozik két apróság. Zalán és Ricsi, mindketten 5 évesek. Gyakorolják a horogkötést, azaz inkább a célbadobást, amiben nagy segítségükre van Horváth Zoltán. – Éppen ez a tábor lényege – veszi át a szót Tomayer Béla, a horgászegyesület elnöke. Arra gondol, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mind együtt dolgozik egy közös ügy érdekében, ami most a horgászat. Béla szerint öröm látni, hogy évről évre több tucatnyi az érdeklődő a sport iránt és bízik benne, hogy a jövő horgásznemzedékét például itt, Kecskéden is kinevelhetik.

Horgász tábor után indul a versenyszezon

Nyáron élettel telik meg a kecskédi Öregtó partja. Legközelebb, július 20 és 21 között 24 órás horgászversenyt szerveznek, augusztusban pedig megrendezik a rablóhalasok versenyét. A családokat augusztus 10-én 7 és 12 óra között várják a tópartra, majd a „Halkoholisták” megmérettetése is várható - törpeharcsa fogó versennyel egybekötve. Szeptember 7-én nyílt horgászversenynek ad otthont a tópart, ahol 7 és 12 óra között várják az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában