Jegyzet

2024.07.06. 21:00

A siker kulcsa

Egy, kettő, három... Aztán, néhány perc múlva kezdődött minden elölről. Egy életre retinámba égett, ahogy tizenévesen és hajnalban barátnőmmel gubbasztunk a Skodában valahol Székesfehérvár határában, a főút mellett. Az elsők között jöhetett rám az érzés, hogy fontos munkát végzek diákként, forgalmat számlálok.

Wágner Zsanett

Ennél az érzésnél már csak az volt jobb, amikor kézhez kaptam első fizetésemet, kemény 7 ezer forintot. Abba jobb nem belegondolni, hogy ez mekkora összeg volt csaknem húsz évvel ezelőtt. Aztán jött a harmadik Aha érzés, amikor ebből a pénzből megvettem édesapám születésnapi ajándékát, egy CD-t.

Ma már számos lehetőség adott a fiataloknak, hogy a nyári szabadság íze mellett valami mást is megérezzenek, a munkáét. Sokan pénzkereseti lehetőség miatt állnak „csatasorba”, de jellemformáló hatása mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Önállóság és felelősségtudat. Ezek az alapok. Viszont a maiaknak már nem kell forgalomszámlálóként egy autó anyósülésén lopni a napot, vagy árufeltöltőként igázni az egyik hipermarketben, számos lehetőség közül választhatnak. Lehet strandon időzni, vagy egy-egy fesztiválon segíteni a szervezőknek - vízparton a munkaidő is rövidebbnek tűnhet.

Az egyetemi hallgatóknak is kiváló lehetőség a nyári munka vállalása. A szakmai tapasztalatszerzés különösen fontos lehet a karrierjük szempontjából, mivel a gyakorlati tapasztalat nagyban növelheti az elhelyezkedésük esélyeit. Olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyek fontosak lehetnek a jövőbeli karrierhez. Sőt, ez lehet a kulcsa mindennek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában