Siker

2024.06.25. 12:51

Remekeltek németből a kisbéri táncsicsosok

A kisbéri Táncsics-gimisek újabb sikereket értek el. Több évfolyamból indultak különböző német nyelvi versenyeken.

Kemma.hu

Az  országos Leserwurm német nyelvi olvasóversenyen a Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium hét tanulója vett részt. A tizenegyedik évfolyamosokat Papp Natália, Kanicsár Anna és Balázs Dóra Samuella, a kilencedikeseket Gyűrűsi Hanna, Nagy Luca, Várszegi Izabella és Tóth Eszter osztályos tanulók képviselték. A 214 résztvevős mezőnyben mind a heten arany minősítést értek el.

Német nyelvi versenyeken szerepeltek a kisbéri Táncsicsosok
Német nyelvi versenyeken szerepeltek a kisbéri Táncsicsosok
Fotó: facebook/Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium

További német nyelvi versenyek

A Hebe levelezős, országos német nyelvi versenyen 62 csapat indult. Ezen a megmérettetésen a kisbéri táncsicsosok előkelő helyeket szereztek, a második és a harmadik helyezéseket is elhódították.
Egy pontot veszített a Gyűrűsi Hanna, Tóth Eszter, Várszegi Izabella összeállítású csapat, és két pontot veszített a szintén a kilencedikes évfolyamot képviselő Buda Kata, Fésűs Hanna és Pordán Zoé alkotta együttes. A tizenegyedik osztályból Balázs Dóra, Papp Natália, Szabó Krisztina ezen a versenyen ugyancsak két pont veszített, így a harmadik helyen végeztek.

Az idén első ízben rendezett közös német nyelvi plakátkészítő versenyt az 5-9. évfolyamon az általános iskola és a gimnázium. A  kilencedik évfolyamosok kategóriájában Szadai Zsófia szerezte meg az első helyet, második lett Motil Tímea, míg a harmadik Szabó Lili és Jobb Petra. Várszegi Izabella és Gyűrűsi Hanna pedig különdíjat kaptak. Senkár Éva pedagógus készítette fel a lányokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában