Voks 2024

2024.06.18. 19:51

Tárkányban pár szavazat döntött a polgármesteri címről

Bakonyalja öt településén új polgármestert köszönthetnek októbertől. Akad olyan település, ahol pár szavazat döntött, és olyan is, ahol heten indultak a címért.

Kemma.hu

szavazás 2024

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

Komárom-Esztergom vármegye legkisebb településén, Akán két független jelölt indult, Klenotáné Nádudvari Hajnalka váltja majd a jelenlegi polgármestert, Mór Antalt. A szavazásról a kemma.hu percről percre beszámolt.

Volt olyan bakonyaljai település, ahol csak pár voks döntött a szavazáson
Volt olyan bakonyaljai település, ahol csak pár voks döntött a szavazáson
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A vármegye legdélebbi fekvésű településén, Súron nem történt változás, Sógorka Miklós maradt a polgármester, aki a kemma.hu-nak elmondta, hogy a jelenlegi képviselők közül egy valaki nem marad, az üresedésre pedig hárman is jelentkeztek. A polgármester azt is elárulta, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően pályáznak ismét, hogy a faluközpontban, a Petőfi utca járdaszakasza megújuljon. 
– Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt nyújtottunk már be támogatási kérelmet erre a célra, akkor sajnos forráshiány miatt elutasításra került kérelmünk. Bízunk benne, hogyha akkor a sor végére kerültünk, akkor most velünk kezdődhet a támogatottak listája – emelte ki Sógorka Miklós.

Ászáron továbbra is Pekár Zsolt, Császáron pedig Beke Gyöngyi maradt a polgármester. Ácsteszéren Vuts Norbert, Bakonybánkon Nagyné Farkas Marianna, Bakonyszombathelyen Géringer Istvánné vezetik továbbra is a településeket. Bársonyoson Kálnai Lajosnak, Rédén Farkas Lajosnak, Vérteskethelyen Tóth Jánosnak, Csépen Széber Józsefnek, Csatkán Bognár Tímeának szavaztak ismét bizalmat. Bakonysárkányon Ősz Ferencet Bakai Zsolt váltja októbertől, utóbbi 78,81 %-kal nyerte meg a választást. Etén a regnáló polgármester, Gyüsziné Rohonczi Anita nem indult, öten pályáztak a pozíciójára, amelyet Orbán Veronika vehet majd át. Tárkány is új polgármestert köszönthet, hárman indultak a polgármesteri címért. Lakatos László csupán négy szavazattal kapott többet, mint Mészáros Tamásné. A jelenlegi polgármester, Major Lászlóné nem indult a választáson. A csaknem hétszáz fő lélekszámú Keréktelekin a jelenlegi polgármester, György István nem indult, ellenben hét független jelölt igen. Végül Hajdók Levente László kapta a legtöbb szavazatot, egészen pontosan százharminckettőt, így ő lesz a település új polgármestere, mögötte Menyhei Judit végzett, hetvenhat vokssal.

Szavazás: Kisbéren maradt Sinkovicz Zoltán

„Bakonyalja fővárosában” nem történt változás, Sinkovicz Zoltán maradt Kisbér város polgármestere. A vármegyei városok közül a legtöbben Kisbéren adták le a voksukat. A Kisbéres Egyesület öt, míg a Fidesz-KDNP négy mandátumot szerzett a képviselő-testületben, így kezdhetik meg az október 1-jei munkát. A felújításokat továbbra is folytatják a településen, számos tervet szeretnének még megvalósítani a város fejlődése érdekében. Többek között az istálló északi szárnya után, a déli szárnyát is szeretnék megújítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában