Névadó piknik

2024.06.29. 19:56

Végre nevet kapott a kömlődi tó +fotók

Szombaton tartották a TÓavaTÓ névre hallgató pikniket Kömlődön. Az eseményen különleges labdarúgó-mérkőzések, tutajozás, íjászkodás, kézműveskedés és kiváló hangulat várta az érdeklődőket a kömlődi tónál.

Luter Márk

Szólt a zene, készültek a kívánsághajók, rotyogott a bogrács. A kömlődiek nagyon felkészültek az első ízben megrendezett TÓavaTÓ tó és gólya névadó piknikre. Mindvégig kiváló volt a hangulat, egész nap szólt a zene, zajlottak a programok. Senki sem unatkozott, aki kilátogatott a kömlődi tóhoz.

Kömlődi Tóavató
A pikniken tutajozni is lehetett a kömlődi tó vizén
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Sokszínű programok voltak a Kömlődi tónál

A gasztronómia, a kézműveskedés szerelmesei is megtalálták számításukat a rendezvényen. A bográcsban babgulyás rotyogott, míg a tópartra kihelyezett büfében a közkedvelt retro hamburger mellett baráti áron kínálták a jéghideg sört, üdítőt, valamint röviditalt is.

A különleges alkalom jegyében hajóztak is a naplementében

A kicsik és a kézműveskedés iránt érdeklődő nagyok papírból készítettek kívánsághajókat, melyeket a nap lemenő fényében vízre is bocsátottak. A tavon ezen a napon engedélyezték a vízi közlekedést, lehetett evezni, és így kerülhetett vízre a házilag barkácsolt tutaj is. A szánkódomb tövében az íjászkodást is ki lehetett próbálni a kilátogatóknak.

A labdarúgás szerelmesei is megtalálták számításukat

Mindeközben a kömlődi focipályán – ahol nyolc éve nem játszottak mérkőzést – egyedülálló hölgyek és asszonyok, valamint nős és nőtlen férfiak mérkőztek meg. A névadó ünnepségre traktorral begördülő Bogáth István polgármester abban reménykedik, hogy hosszú idő után újra lesz csapata a helyieknek.

A nap végén nevet kapott a kömlődi tó

A település első embere – aki maga is vízre szállt a különleges napon – lapunknak elmondta, hogy a tó a Bretyó névre hallgat, a nádas közepére kihelyezett műgólya pedig a rendkívül találó Kelep Elek nevet kapta a névadóktól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában