Jegyzet

2024.06.22. 21:00

Költséges élmény

Már tényleg itt a tanév vége, az iskolák tábláira felvéste mindenki a vakáció v betűjét az utolsó tanítási napon. Mondjuk meghosszabbítani egy héttel az iskolát, nem tudom, mennyire volt jó ötlet. Az tényleg jobb, hogy a tavaszi szünet hosszabb lett, júniusban már úgyis mindenki csak a vízpartról álmodozik.

Körtvélyfáy Dina

Hétfőn persze már indulnak is a táborok, hiszen nem minden gyerek élvezheti a nagyszülőhotel kényelmét a szünidőben, a legtöbb szülő pedig nyáron is dolgozik. Ismét rengeteg tábor között lehet válogatni, a művészet- és a sportkedvelők, valamint a könyvmolyok is megtalálják a hozzájuk illőt. Csak a szülők győzzék finanszírozni. Ugyan vannak ingyenes táborok – például az almásfüzitői Azaumban egy pályázatnak köszönhetően díjmentesen fedezhetik fel a gyerekek ebben az évben a római kor titkait –, de a legtöbb tábor 30-40 ezer forintnál kezdődik. Tehát ha netán egy gyereknek tíz héten át nem érnek rá sem a szülei, sem a nagyszülei, akkor jó eséllyel legalább 300 ezer forintot eltáborozhat a család. És akkor még csak egy gyerekről beszéltünk. Nyilván van ingyenes, iskolai és óvodai ügyelet, de valljuk be, sok esetben a pedagógusok kissé görbén tekintenek azokra a szülőkre, akik ezt az opciót választják. 
Ez az évszak már nem csak a családi nyaralás miatt költséges. A táborozás élménye pedig sok esetben azoknak jár, akiknek a szülei meg tudják azt fizetni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában