Felhívás

2024.03.15. 07:00

Csalásra gyanakodjunk, ha banki adatokat kérnek tőlünk telefonon

Gyanakodhatunk, ha valaki telefonon banki ügyintézőnek adja ki magát és bankkártya adatokat kíván kérni tőlünk – hívja fel az állampolgárok figyelmét közösségi oldalán a csalásra a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Walczer Patrik

A videós bejegyzésükben eljátszanak egy, a manapság igen gyakori szituációt, mely csalásra épül. A férfi – aki a csalót imitálja – Horváth Gábor banki ügyintézőként mutatkozik be és egy valótlan bankszámla terhelés miatt kéri az ügyféltől a bankkártyájának adatait. Elmondása szerint erre azért van szükség, hogy így akadályozza meg a tranzakciót.


Csalásra utalhat, ha telefonon valaki banki ügyintézőnek adja ki magát és bankkártya adatokat kíván kérni tőlünk – hívja fel az állampolgárok figyelmét közösségi oldalán a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Egyszerű trükkből áll a csalás, sokan mégis bedőlnek neki
Forrás: Pixabay

Csalásra utal az egyszerű trükk

A rendőrség a videóval azt próbálja bizonyítani, hogy a csalók milyen egyszerű trükkel próbálnak becsapni bennünket és arra kérnek mindenkit, hogy hasonló szituációban ne adjanak ki adatokat senkinek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában