Beszámoló

2024.01.08. 14:07

Alakuló Zöld Város, közterületi tárolások Nyergesújfalun

A nyergesi képviselők legutóbbi ülésére dr. Szabó Attila jegyző beszámolót készített a polgármesteri hivatal elmúlt évi tevékenységéről.

Fenyvesi Károly

A szakterületek között szerepelt a településfejlesztés is. Kiemelt feladat volt az Ady Endre Művelődési Központ épületének felújítása és a Zöld Város projekt megvalósítása. A teendőket az adott, minimális létszámú csapat el tudta végezni. A kisebb csúszások hátterében az áll, hogy ha engedélyköteles egy-egy eleme az önkormányzati beruházásnak, az hatással van a tervezés, a kivitelező kiválasztásának időpontjára. A társhatóságok esetenként késéssel intézik a hatáskörükbe tartozó dolgokat. A megfelelő szakértelemmel rendelkező, megbízható építőipari vállalkozások sok megrendelést kapnak, a határidőkről dönteni tudnak, a kisebb munkákat nem vállalják el.

Egy másik szakterület a közterületeken végzett ellenőrzési, figyelmeztetési, tájékoztatási, szankcionálási munka. Ezekre a lakossági visszajelzések alapján is szükség van. Kiemelt figyelemre méltó, hogy az esetek több mint nyolcvan százalékában a jogsértéseket, szabálysértéseket nem nyergesújfalui lakosok követték el. Az elmúlt esztendő első tizenegy hónapjában a közlekedéshez kapcsolódóan 59 írásbeli felszólítás fogalmazódott meg, tíz helyszíni bírság volt. Tizenhárman kaptak írásos felszólítást mert gépkocsijukat üzemképtelenül, illetve szabálytalanul tárolták közterületen, ugyanezért négyen helyszíni bírsággal szembesültek. Egyéb közterület-foglalási szabálytalansággal kapcsolatban negyven intézkedés született.

Dr. Szabó Attila jelezte azt is, hogy egyre több bejelentés érkezik a városházára hulladékok illegális lerakásáról. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában