Hasznos lehet

2023.12.31. 18:28

Ezen a 6 benzinkúton olvashatjuk le az elszökött, megtalált kutyák chipjeit Komárom-Esztergomban

A MOL országszerte már 204 kutyachip-leolvasóval felszerelt benzinkúton várja azokat, akik szeretnék megtalálni az elveszett, a szilveszteri parádézás közben megijedt és elkóborolt állatok gazdáit – közölte a vállalat az MTI-vel. A listán több, vármegyénkben található töltőállomás is szerepel.

Walczer Patrik

A MOL a közleményében többek között arról írnak, hogy a petárdázás és tűzijátékozás hatására minden évben több ezer rémült kutya indul útnak, hogy menedéket keressenek a zavaró hanghatások, durrogások elől. Ennek köszönhetően számtalan házi kedvenc átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná válik, a tapasztalatok szerint a tulajdonosaik sok esetben csak napokkal később lelnek rájuk, rosszabb esetben sosem találják meg őket.

Éppen ezért hasznos, hogy sok MOL töltőállomáson ingyenes chipleolvasási lehetőséget biztosítanak, a szolgáltatás révén a rémült állatok mihamarabb hazatalálhatnak. A vállalat tájékoztatása szerint 2022-ben mintegy 2200, 2023-ban pedig mintegy 1500 bajba került kutya juthatott vissza gazdájához a töltőállomások dolgozóinak segítségével.

Több lehetőségünk is van arra, hogy megtudjuk, melyik benzinkút rendelkezik chipolvasóval. Erről árulkodhat a bejárati ajtón elhelyezett kutyás matrica, de a MOL töltőállomás-keresője, a MOL MOVE applikáció, illetve a Vigyél Haza Alapítvány KUTYAKERESŐ alkalmazása is a segítségünkre lehet.

Komárom-Esztergom vármegyénkben az alábbi 6 helyszínen érhető el a szolgáltatás:

  • Vértesszőlős (2837, Határ u. 1-3., 7-19 óra között)
  • Tatabánya (2800 ,Győri út, 5-23 óra között)
  • Tatabánya (2800, Kossuth Lajos u., 6-20 óra között)
  • Komárom (2900, Mártírok útja 82. 0-24 óra között)
  • Dorog (2510, Bécsi út, 6-20 óra között)
  • Esztergom (2500, Visegrádi út, 6-21 óra között)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában