Előadás

2023.12.16. 08:15

Az esztergomi turisztikáról szólt a székfoglaló

Az esztergomi Balassa Bálint Társaság (BBT) székfoglaló előadások sorozatának újabb részében Koditek Pál, a Cathedralis Tours Kft. ügyvezető igazgatója előadását és a róla szóló laudációt hallgathatta meg a társaság tagsága. A december 7-ei eseményen Koditek Pál Esztergom turizmusának története, Az idegenforgalom 1900–1945 között – Gondolatok a jövőről című tanulmányát ismertette.

Pöltl Zoltán

Koditek Pál és Horváth István az előadások előtt

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A BBT a Kapcsolatok Házában megtartott ülésén Csombor Erzsébet, a társaság elnökségi tagja köszöntötte a résztvevőket. Mint elmondta: az 1926 óta létező BBT már az első években is nagy hangsúlyt fektetett az esztergomi turizmus témájára. Mint hozzátette: Koditek Pál nem új tagként mondja el székfoglalóját, hiszen már tagja a társaságnak, hanem annak a sorozatnak a részeként ismerteti tanulmányát, mely nemrég indult és amely hasonló fajsúlyú témákat érint. 

Az előadást megelőzően Horváth István, nyugalmazott múzeumigazgató mondta el Koditek Pál életrajzát, munkásságának fontos állomásait. Ezután lépett a résztvevők elé a Cathedralis Tours Kft. ügyvezető igazgatója, hogy megtartsa a fent jelzett témájú székfoglalóját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában