Tömegközlekedés

2023.10.13. 22:06

Téliesített napijeggyel fedezhetjük fel kedvezményesen a Dunakanyart

A Dunakanyar tágabb térségének felfedezését teszi egyszerűbbé és olcsóbbá a Dunakanyar napijegy, mellyel akár a fővárosból indulva egy teljes napon át korlátlanul utazhat a térségben közlekedő vonatokon és autóbuszokon, valamint a hajózási szezon ideje alatt egy kiválasztott dunakanyari hajójáraton is. A napijegy téli változata kedvezményes áron elérhető – tájékoztatott a MÁV-START ZRt.

Kemma.hu

Egyféle jeggyel használhatjuk a vonatot és a hajót is

A Dunakanyar a Börzsönnyel és a Pilissel hazánk legszebb természeti értékei közé tartozik. Számos látnivalót találhatnak itt a kirándulók: a folyón hajózva pompás kilátás nyílik a bércekre, a hegységek belsejét pedig vadregényes turistautak hálózzák be. A napijegy Esztergom, Szentendre vagy Visegrád bebarangolása mellett történelmi épített örökségünk (Nógrád vagy Drégely vára) és természeti szépségek (Dobogókő, Nagy-Hideg-hegy) felfedezésére is lehetőséget nyújt.

A Dunakanyar napijegy egy adott naptári napon érvényes turisztikai jegy, mellyel Budapestről vonattal és autóbusszal elérhető a Dunakanyar, a Pilis és a Börzsöny. Emellett tavasztól őszig, a hajózási szezon ideje alatt a napijegy nyári változatával egy kiválasztott dunai hajójáraton is utazhatunk a térségben. A Dunakanyar napijegyet a MÁV-START csatornáin lehet megvásárolni: vasúti pénztárakban, menetjegyirodákban, jegykiadó automatákból és a MÁV applikációból. A jegykiadó automatákban a „Helyi közlekedés”, az applikációban pedig a „Térségi, városi jegyek” menüpontból érhető el a napijegy. A Dunakanyar napijegyet a Volánbusz és a MAHART PassNave nem értékesíti sem pénztáraiban, sem az autóbuszokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában