Jegyzet

2023.09.12. 21:00

Amikor egy kis otthonban is elfér a legkedvesebb világnap

A Gergely-naptár szerint az esztendő kilencedik hónapjában fekszünk, kelünk, örülünk saját, alkalmanként mások sikereinek.

Fenyvesi Károly

Szeptemberben a népi kalendárium szerint Szent Mihály havában telnek napjaink. Az optimistábbak szerint még messze az ősz, a földműveléssel foglalkozók már kemény, hajrázós munkában vannak. A betakarítás, a szüret, az őszi szántás, vetés időszakát is éljük. Nagy többségünk esetleg kíváncsi, figyelő érdeklődőként. A világhálón rendszeres gombnyomásokkal utazgatók már túl vannak sok születésnapon. 

A szikáran sorolgató betűk sok értékes életpálya kezdetéről adtak hírt, az urak, hölgyek jeles napja sok olvasnivalót kínál. Ismertséget tekintve előnyt élveznek azok, akik esős őszön, jégpáncélos járdájú télen, focibajnokság szünetében jubilálnak, ilyenkor több figyelem, több kattintás jut nekik. 

Mostani hónapunk össznépi leltárában már túl vagyunk például az olvasás világnapján, a hagyományos tanévnyitón, a bányásznapon, a II. világháború kitörésének emléknapján. Még a szeptemberi kínálatban szerepel a takarítási világnap, a béke nemzetközi napja, a hangzáskultúra, a mozdonyvezetők, a tiszta hegyek, a magyar dráma, a helyi önkormányzatok magyarországi napja. A széles skálába belefér a szív világnapja is. 

Azt hiszem, a világhálón való nézelődés után többségünk azért hazatér. Például ma van édesanyám névnapja. És vasárnap legkisebb unokánk születésnapja. Itthon vagyunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában