Emberségből jeles

2023.08.19. 15:28

Szabálytalanul, de szívvel: karjaiban vitte a sérült kislányt az ex-tatabányai mentős

Bakó Ferenc, volt tatabányai mentős új állomáshelyén, Füreden is jelesre vizsgázott emberségből és szakmaiságból. Cselekedetéről az Országos Mentőszolgálat számolt be a Facebookon nemrégiben.

Goletz-DeáK Viktória

A volt tatabányai mentős segített a csúszdázás közben megsérült kislánynak

Forrás: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Az Országos Mentőszolgálat számolt be a kedves esetről, amikor a mentős szabálytalanul, de emberségesen látott el egy sérült kislányt. Mint írták, nemrégiben a Folly arborétumba kérték bajtársaik segítségét, miután egy kislány csúszdázás közben megsérült. A gyermeksírástól megrémült szülők rögtön értesítették a mentőket, akik perceken belül helyszínre is értek, hogy ellássák a gyermeket.

A kislány a fájdalom ellenére hamar összebarátkozott a „mentős bácsival”, akinek a vérzéscsillapítás közben sikerült őt megnyugtatnia. Bár a mentőszolgálat rendelkezik gyermekek szállítására alkalmas eszközökkel, a kis beteg a „megmentőjével” érezte magát igazán biztonságban, mert a mentési eszközök megrémítették őt. Bakó Ferenc ezért a karjaiban vitte el a mentőautóig a gyermeket. A kislányt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Az emberségből jelesre vizsgázó mentősre a tatabányai mentőállomás is méltán lehet büszke. Mint közösségi oldalukon írták, a mentős korábban a náluk teljesített szolgálatot, ahol szintén bebizonyította, hogy mekkora szíve van.

Ahogy Tatabányá,n úgy Füreden is példamutató Bakó Ferenc Bajtársunk mentése és emberségessége. Sok sok közös műszakunk alkalmával csak tanulhattunk tőle! Hiányzik a csapatból, de most más székhelyen teszi a dolgát 1000%-os odaadással!

–írták bejegyzésükben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában