Elismerés

2023.08.23. 12:00

Emlékérmet adtak át Tokodon

A képviselő-testület egyhangú döntésével, évtizedes karitatív munkája elismeréseként Szabó Zsolt Béláné vehette át a Népművészeti Alkotóházban megrendezett Szent István-napi ünnepségen a Tokodért Emlékérmet Romanek Etelkától, a vármegyei közgyűlés alelnökétől, illetve Bánhidi László polgármestertől.

Kemma.hu

Romanek Etelka, Szabó Zsolt Béláné és Bánhidi László

Forrás: Beküldött

Fotó: Juhász Tamás

A rendezvény kezdetén a település vezetője köszöntötte a jelenlévőket, aki kiemelte: az államalapítási ünnepen kiemelt figyelmet fordítanak a helyi civil szervezetekre és azokra a személyekre, akik munkájuk, tevékenységük révén előre mozdították Tokod fejlődését. Romanek Etelka ünnepi gondolatait követően a Kék Nefelejcs Nótakör műsora, illetve a Csillagfény Mazsorett Csoport formációs produkciója következett.

A Szent István-nap keretében Bánhidi László elismerésben részesítette Papné Szaló Ilona és Bögös Istvánné nyugdíjba vonuló pedagógusokat. Az új kenyeret Kardos Mihály nyugalmazott plébános áldotta meg, melyet aztán Romanek Etelka, Bánhidi László és Szépvölgyi Arnold, a Tokodi Gazdakör elnöke szegett meg. Az ünnepség zárásaként a résztvevők Kolbert Sándor és a Kék Nefelejcs Nótakör vezetésével előbb a Tokodi Himnuszt, majd Fehér László tárogatóművész kíséretében a Szózatot és a Székely Himnuszt is énekelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában