Hídverő Napok

2023.07.03. 17:27

Már komppal is érkeztek az emberek a huszonnyolcadik neszmélyi Hídverő Napokra +fotók, videó

Ismét a Hajóskanzen fogadta a szórakozni vágyókat Neszmélyen. A Hídverő Napok kulturális és zenei műsorokkal készült a látogatóknak.

Kemma.hu

Bátorkesziről is érkeztek fellépők

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fotó: Flajsz Péter

Egyfajta felvezetőként már a Nemzetközi Duna–napon elkezdődtek a programok, méghozzá a Neszmély–Dunaradvány kompátadóval, ezzel egy huszonnyolc évvel ezelőtti álom valósult meg.

– Teljes üzemben megy a komp, és folyamatosan kell is nekik menni, ugyanis annyian érkeznek, hogy egyszerre nem bír annyi autót és személyt áthozni, úgyhogy valamikor egy órában többször kell fordulnia – emelte ki Janovics István, a település polgármestere.

A Millecentenáriumi parkban szombat délelőtt folytatódott a programsorozat, méghozzá az emlékmű koszorúzásával.

– Mondhatom, hogy most már hagyomány, hogy ilyenkor vízre is engedünk egy koszorút a legelső Hídverő Napokon vízbe fulladt 16 éves komáromi gimnazista, Retkes János emlékére.

Az eseményen Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő és a környező települései polgármesterei.

A Hídverő Napok célja mindig is az együttlét, az együvé tartozás erősítése volt. Megismerik egymás gondjait és barátságok szövődnek. A szombatot Betty Love indította, akivel együtt énekelte a közönség Az éjjel soha nem érhet véget című slágert. Ezután a felvidéki Bátorkesziről érkeztek gyermekek, akik csodálatos hangjukkal és néptáncműsorukkal kápráztatták el a nagyérdeműt. 

– Korábban még nem voltunk Neszmélyen. Megtiszteltetés, hogy itt lehetünk. Ráadásul komppal érkeztünk. Nem izgultak a gyermekek látva a közönséget, hiszen rendszeres fellépők – Nátek Mária pedagógus.

A nap további részében még Szikra László humorista műsorával fokozta a hangulatot. De érkezett a Szomódi Dalkör, és ebben az esztendőben is a helyi zumba csoport kiváló bemutatóval kedveskedett. Szinetár Dóra szintén dalcsokorral készült. A szervezők már korábban jelezték, hogy az előzetes programban szereplő Jolly nem tud színpadra lépni, ám helyette Jessy táncoltatta meg a közönséget. 

A mulatós zenészt Hevesi Tamás követte, akire nem szóltak, hogy hangosan énekel. Riba Adrienn tűzzsonglőr bemutatójától tátva maradt mindenki szája, a Ströcker Melody zenekarral éjjelig tartott az utcabál. A hagyományos dunai mécsesúsztatás, amelyet Almásfüzitőről indítanak útjára, a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt. Azonban vasárnap ismét zenéé volt a főszerep. Sőt, még szkander bemutatóval és versennyel is készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában