Gyász

2023.07.25. 21:58

Elhunyt Dr. Kocsis Judit, a Szent Borbála Kórház főorvosa

A kardiológus főorvos asszony július 22-én hunyt el, életének 73. évében.

Kemma.hu

Elhunyt Dr. Kocsis Judit kardiológus, a tatabányai Szent Borbála Kórház főorvosa. A hírt Kupcsok Péter, a Fidesz tatabányai csoportjának alelnöke közölte Facebook-oldalán. A főorvos asszony 1975-ben végzett Pécsett, azóta dolgozott a Szent Borbála Kórházban. 

A szakma szeretetét otthonról hozta, hiszen orvosi családból származott, így ő maga is az életét az orvoslásra tette fel. Belgyógyászatból és kardiológiából szerzett szakvizsgát, 1986-tól főorvosként vett részt a II.sz. Belgyógyászati Osztály munkájában és vezette a megyei feladatokat ellátó Kardiológiai Szakrendelést is. Brenner tanítványként kezdetben a Kardiológiai Őrző munkáját irányította, rengeteg energiát fektetett a működési elvek kidolgozásába, fiatalabb munkatársai oktatásába, betanításába. A MOK helyi szervezetében alelnöki, majd elnöki pozíciót töltött be, részt vett az intézmény Szakmai Vezető Testületének munkájában is.

Munkásságát 2007-ben Tatabánya Megyei Jogú Város Szabó Ignác díjjal ismerte el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában