Tájékoztatás

2023.05.03. 12:02

Megvan az újabb oroszlányi időközi választás időpontja

Április végén ülésezett a helyi választási bizottság, ahol döntöttek az újabb időközi választás időpontjáról is.

W.Zs.

Most a 3-as számú egyéni képviselői választókerületben megüresedett mandátum betöltésére írtak ki választást,  miután Hermann Istvánné (Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre Egyesület) tragikus hirtelenséggel elhunyt április 18-án. A hatályos választási törvény értelmében a mandátum megüresedését követően 120 napon belül kell kitűzni a voksolást, ami nem eshet munkanapra. Mindezek figyelembevételével július 9-én lesz az újabb időközi választás.

Érdekesség, hogy a bányászvárosban csaknem 2,5 hónap alatt ez már a második időközi választás. Így két új képviselő foglalhat helyet az amúgy 12 fős testületben. Az első szavazást április 23-án tartották, Szabó Mihály (OLPK) képviselő lemondását követően Babai János (OLPK) foglalt helyet a 4-es választókerületet képviselői székben. Mint ahogy ebben az esetben, most is várható, hogy az érintett lakosok postai értesítést kapnak a fejleményekről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában