Verseny

2023.02.02. 14:00

Minden tatai szívéhez közel áll, most megint szavazhattok a Platán „hídra”

Megkezdődött a szavazás az Európai Év Fája címért. Hazánkat a tatai a „lebegő” Platán képviseli a rangos megmérettetésen.

Kemma.hu

Február 1-jétől, azaz szerdától lehet szavazni az Európai Év Fája versenyen induló, a Cseke-tó partján található platánfára, a Platán „hídra”. Tata közösségi oldalán buzdítanak szavazásra mindenkit. 

A lebegő platán toronymagasan nyert a versenyen
A lebegő platá
Forrás: azevfaja.hu

Az Angolkert ikonikus fája tavaly októberben nyerte meg a hazai Év Fája versenyt a Csurgó-kút Egyesület nevezése alapján. Korábban az Öreg-tó partján álló, tekintélyes platán került ki győztesen az országos szavazáson. Az önkormányzat által jelölt fa akkor második helyezést ért el az európai versenyben. Most újra van esélye Tatának felállni a dobogóra. 

Az Év Fája verseny 2002-ben Csehországból indult, a kezdeményezéshez ezt követően számos ország csatlakozott, 2011 óta pedig az országos győztesek az Európai Év Fája címért is versenyezhetnek egymással. A szavazás február 1. és február 28. között zajlik, ide kattintva tudtok szavazni.

 

Címkék#verseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában