Ünnep

2023.02.21. 12:25

90. születésnapján köszöntötték a komáromi Prohászka Marcellnét

A komáromi Prohászka Marcellné Huba Évát köszöntötte fel otthonában 90. születésnapja alkalmából dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester.

K. D.

Turi Bálint, Prohászka Marcell, Prohászka Marcellné Huba Éva és dr. Molnár Attila

Forrás: Komarom.hu

Fotó: Komarom.hu

Az asszony 1933. február 15-én született. Ahogy a komarom.hu írja, Felvidékről kitelepítettként özvegy édesanyjával került Komáromba. A közgazdasági technikumba járt, itt ismerkedett meg Prohászka Marcellel, akivel egymásba szerettek. Nappali tagozat helyett az iskola esti tagozatán érettségizett le, mivel Prohászka Marcell megkérte a kezét.

1952-ben házasodtak össze. A Rákosi-korszakban kevesen tartottak egyházi esküvőt, de ők mindenképpen Isten színe előtt akartak egybekelni. Az asszony Szentendrén szolgáló pap nagybátyja adta őket össze. Az esküvő után majdnem lekésték a HÉV-et, amely aztán bevárta őket. Hazaérkezésük után tudták meg, hogy a következő szerelvény – váltóállítási hiba miatt – összeütközött egy HÉV-vel, a balesetben pedig a helyszínen 26-an életüket vesztették.

Prohászka Marcellné vezető gazdasági ügyintézőként dolgozott kollégiumokban és diákotthonokban. Férjével tavaly a 70. házassági évfordulójukat ünnepelték. Mint mondták, a házasságban a legfontosabb a szeretet, a türelem, a megértés, az egymásra figyelés és a hit. Két gyermekük született Balázs és Sarolta, hét unokájuk és 12 dédunokájuk van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában