Ötlet

2022.08.03. 20:05

Oroszlány új sztárja a tündéri kisfiú, aki limonádét árul az utcán

Futótűzként terjedt a hír Oroszlányban: frissítőt oszt a nagy melegben egy kisfiú. Az első akció sikerén felbuzdulva nem is volt kérdés a folytatás, szombaton kilenc órától a Radnóti úton kínál egy pohár limonádét Benett.

Wágner Zsanett

Benettet már felismerik a városban

Forrás: Beküldött

A napokban Molnár Norbertné Riedler Petra felkereste szerkesztőségünket, hogy beszámoljon egy örvendetes hétvégi kezdeményezésről. A leírtak szerint Petra fia, a hétéves Benett limonádét árul július utolsó szombatján. Ember tervez, Isten végez, tartja a mondás, ugyanis az eső keresztülhúzta a család számításait és elmaradt az akció. A kisfiú azonban nem csüggedt és továbbra is tervezi árulni a nyári frissítőt. 

Mint kiderült, korábban már próbálkoztak hasonlóval és akkori tapasztalataikról szívesen beszámoltak portálunknak. 
– A két héttel ezelőtti szombat bizonyára sokaknak emlékezetes maradt a hatalmas jégeső miatt, nekünk egészen másért. Benett azon az ominózus délelőttön osztott első alkalommal limonádét – kezdett történetük meséjébe az édesanya, aki szerint első hallomásra nem hangzott túl hitelesen fiuk fellángolása. Azt mondja, akkor kezdték el komolyan fontolóra venni a dolgot, amikor a hétéves kisfiú megjelent a napernyővel, az asztallal és a szeletelésre váró citromokkal a kezében. Szó szót követett, az anyuka hozott néhány műanyag palackot, cukrot és több kancsó vizet. A végeredmény pedig hét palack 2 literes frissítő lett. 

Néhány óra leforgása alatt csaknem hatvan ember fordult meg a standnál. Benett komolyan vette a feladatot és egy pillanatra sem mozdult el mellőle. Akadt, aki szelfit készített Oroszlány limonádés kisfiújával, de sok ismeretlen is megállt a kedves gesztus láttán és kért az üdítőből. A kisfiú alaposan felkészült, kérésre jégkocka is készült az italok mellé – aznap csaknem 40 fokot mutattak a hőmérők. A frissítő jólesett az egyenruhásoknak is, akik óriási meglepetést szereztek jelenlétükkel. Pláne, hogy egyszer majd a limonádéárus is rendőr szeretne lenni. 
 

A rendőrök is meglátogattűák már Benettet
A rendőrök is meglátogattűák már Benettet
Forrás: Beküldött

Információink szerint szombaton délelőtt kilenc órától újra lehet kapni limonádét a borbálai ház előtt. Ha hinni lehet az időjósoknak, akkor is kánikula lesz. A frissítőnek nincs ára, becsületkasszás. Benett egy amerikai videón látottak mintájára kapott kedvet az ötlethez. Édesanyja szerint az akciónak nincs tétje, hiszen kisfia számára csak egy a lényeg: minél több embert megismerni. Illetve kettő, mindenképp szeretne eljutni a „magyar tengerhez” és megmártózni a Balaton vizében. Benett decemberben tölti nyolcadik születésnapját és a József Attila Általános Iskolában kezdte meg tanulmányait. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában