Ünnep

2022.06.23. 17:00

Balatonfűzfői jó barátaitól kapott fontos elismerést három dorogi ipartestületi tag

Fenyvesi K.

Szűcs György elnök is az előadók között volt

Fotó: Peter Boros

A Fűzfőfürdői Öregdiákok és Tanárok Baráti Köre (FÖDTBK) a pedagógusok napjára Balatonfűzfőre szervezett XIX. hagyományőrző diáktalálkozója keretében tartott tudományos konferencia egyik előadója Szűcs György volt. Az Ipartestületek Országos Szövetsége korábbi, a Dorogi Ipartestület már többszörösen újjáválasztott elnöke a magyar szakképzés hőskoráról, a Hasznos Ismereteket Terjesztő Társaság működéséről, illetve az általa vezetett érdekvédelmi szervezet és a baráti kör közötti tízéves együttműködéséről osztotta meg a gondolatait a megjelentekkel.

A konferencia záróeseményeként a kör emléklappal köszönte meg a ténykedését segítők csapatának. Köztük volt a Dorogi Ipartestület tagjai közül Pusenyák Józsefné, Nyitrai János és Szűcs György. Mindhármuk esetében nem volt rövid az okmányon olvasható, azonos szövegű indoklás. Az elismerésben részesült szakértelmével, önzetlen segítségével hozzájárult a FÖDTBK Balatonfűzfő kulturális turizmusát segítő, természeti, épített, szellemi, kulturális és történelmi örökségeit kutató, feltáró ismeretterjesztő és védő munkájának eredményességéhez. Ebbe a körbe beletartozik a négy éve országosan is védett, műemléki értéken nyilvántartott, helyi Klebersberg-iskola értékmentéséért, megmaradásáért végzett ténykedés is.

Érdeklődésünkre a balatonfűzfői baráti kör képviseletében dr. Makra Ernőné okleveles villamosmérnök elmondta, eddigi együttműködésük eredményeiről már készülnek egy képes beszámolóval a Dorogi Ipartestület jogelődje közelgő 100. születésnapjára.

Ötvenhatnál tart - A 100. születésnapjára készülő Dorogi Ipartestület elnöksége az érdekvédelmi szervezet Facebook-oldalán már az 56. résznél tart azon érdekes sorozatában, amelyben felidézik a magunk mögött hagyott, szervezeti lehetőségekkel, változó gazdasági feltételekkel árnyalt, ritkán színesített évtizedeket. A legújabb fejezet ezúttal nem túl színes, de vélhetően nagyon hasznos. A betartandó törvényekre, rendeletekre hívja fel a figyelmet az összeállítás. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában