Születésnap

2021.11.12. 11:00

Olyan rendszámmal ünnepelt a világrekorder magyar író, amilyen a legnagyobbaknak jár

A legtermékenyebb magyar író, Nemere István számos szállal kötődött és kötődik megyénkhez. Most ünnepelte a születésnapját.

M. K.

A legtermékenyebb magyar író, Nemere István számos szállal kötődött és kötődik megyénkhez. Most ünnepelte a születésnapját.

Forrás: beküldött

A legtermékenyebb magyar író, Nemere István 77 éves lett. Stílusosan az is belefért az „ünnepi menübe”, hogy megjelent legújabb könyve, a Mohács 1526 című – ez a 759., ami magyar, Európa- és világrekordnak számít. A szerző jelenleg a Nyírségben él, de számos szállal kötődött és kötődik megyénkhez.

Sokáig lakott Esztergomban, a Várhegyen. Akkoriban jelent meg a 24 Órában folytatásos kisregénye, a Fénykirály. Nagy sikere volt, ahogyan a Rinn, a rettenthetetlen című sorozatnak is. Ebben az első részt Nemere írta, olvasóink közül az folytatta, akit a zsűri erre érdemesnek tartott, majd megint az író következett – és így tovább.

– Természetesen nem dőlök hátra, folytatom az írást – mondja Nemere István. – Ebben az évben sem állok meg 759-nél, remélhetően a következő hetekben lesz eggyel több; vagy kettővel, hárommal, néggyel. Várják az olvasóim a könyveket, én várom, hogy az elkészülteket kiadják. Addig is születésnapi dedikálással készülök: aki ilyet szeretne, találja ki, hol és hogyan kaphat.

Nemere István különleges, szülinapi rendszámtáblája. (Fotó: beküldött)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában