karanténvideó

2020.06.15. 07:00

Bokodon a boltba járás gyalog már nem divat, bringán kézen állva most a menő

Schön Martin bokodi művészkerékpáros a járványhelyzetben tökélyre fejlesztette a boltba járás procedúráját, amelyről egy igazán zseniális videót is készített.

Krupánszki Máté

Forrás: Beküldött

Maszkban mostanában nem nagy ritkaság látni embert boltba járni, hiszen kötelező a viselése. Az időkorlátokról pedig ne is beszéljünk, mert azt talán egy életre megtanultuk az elmúlt hónapok alatt. Magam is furcsálltam, mikor először a számat eltakaró textillel közelítettem meg a boltot, de aztán megszoktam. Mennyire lehettek ledöbbenve a bokodiak, amikor az ablakon kinézve azt látták, hogy szeretett művészi kerékpárosuk igen nyakatekert pozíciókban igyekszik vasparipáján a közértbe.

Azért valljuk be őszintén mindenki nagyot nézne, ha egy olyan kerékpárosnak kéne elsőbbséget adnia miközben azon mereng, mekkora lesz a sor a boltban, aki kézen állva a bringa vázán, szatyorral a lábán halad bevásárolni. Ha ilyet látnék biztos félre húzódnék, mert azt hinném, hogy képzelődöm. Bokodon azonban valóban láthattak ilyet az emberek. Schön Martin világbajnoki negyedik helyezett és számtalan magyar bajnoki címmel rendelkező művészkerékpáros gondolta a profinál is profibbra és különlegesebbre emeli a boltba menés gyakorlatát. Erről videót is készített.

Martin elárulta, hogy a videót az egyik kereskedelmi csatorna műsorába készítette, ahová az emberek vicces, kreatív produkciókat küldenek, amelyeket a zsűri értékel a látottak alapján. Hozzátette, hogy igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy sportágát reklámozni és népszerűsíteni tudja, így nem is volt kérdéses, hogy ő is készít egy videót.

Martin akrobatákat is meghazudtoló videóját nagyon hamar elkészítette. Egyik nap felvette, majd másnap összevágta és 3-4 óra leforgása alatt kész is volt a remekmű. Azonban ez nem volt olyan egyszerű mégsem.

– Mondhatnám, hogy spontán jött minden, de azért kicsit kellett gondolkodnom. Nem tudtam bármilyen elemet bemutatni, amit versenyen is szoktam. Figyelembe kellett vennem az út lejtését, azt, hogy betonon megyek, hogy nem körpályán, hanem egyenesen, hogy kimaradt pár hét az edzésből és persze mindig nálam kellett lennie a szatyornak – mesélte a kerékpárművész.

A profi kerékpáros azt is elárulta, hogy miért pont a vásárlást választotta videója témájaként. Az természetesen adott volt, hogy a sportjában is használt két kerekű paripa a közlekedés egyik alap kelléke.

– A kijárási korlátozáskor volt néhány rendeletbe foglalt indok, amivel el lehetett hagyni az otthonunkat, így máris jött az ötlet, hogy mi legyen a videóban. Azt szeretem az ilyen játékokban, műsorokban, hogy kellő motivációt adnak nekem ahhoz, hogy különösebb gondolkodás nélkül, spontán találjak ki ilyen kis videókat – mondta elszántan Martin.

A bokodi művészkerékpáros a járványhelyzet alatt egy kisebb műtéten is átesett. Külön örült, hogy ezt ebben az időszakban tudták elvégezni, mert a különleges helyzet miatt úgysem tudott volna edzeni. Az viszont aggodalommal tölti el a profi versenyzőt, hogy még most sem tudja, hogy az év hátralévő versenyei, köztük a novemberi világbajnokság meg leesznek-e rendezve.

Martin sportágában nem csak elismert profi versenyző, hanem remek edző is, aki az utánpótlásért is rengeteget tesz. Elmesélte azt is, hogy tanítványaival miként vészelték át az elmúlt nehéz időszakot.

– Küldtem a gyerekeknek otthoni erősítő és egykerekű bicós feladatokat, illetve hirdettem egy egyesületen belüli videós erősítő versenyt is, ami három hétig tartott. Jelenleg az edzéseket még mindig csak alapozó edzésekként tartjuk szabadtéren. Itt a gyerekekkel együtt végzünk egykerekes gyakorlatokat, nyújtunk, erősítünk, focizunk, mozgásban tartjuk a szakosztályt – mondta a büszke tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában