hálózatfejlesztés

2020.04.18. 05:55

A dorogiak is élvezhetik majd a gyors internetet

Május végére már hatszázötven háztartással és vállalkozással bővülhet azoknak a köre, akik igénybe vehetik az 1000 megabit/másodperc sebességű internetet.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Jelenleg is zajlanak a városban a Magyar Telekom hálózatfejlesztési munkálatai, melyről az önkormányzat mellett a szolgáltató is tájékoztatta a lakosságot.

Madarász Tímea, az önkormányzat sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta, hogy a vállalat szakemberei idén elsőként a Hantken Miksa utcában végezték el a szükséges munkát: a kivitelezés a nemrégiben újraaszfaltozott útszakaszt nem, csak a járdát érintette, így fel is törték annak a burkolatát. Miután azon a helyszínen végeztek az új optikai kábelek földbe helyezésével, helyre is állították a járdát.

Ottjártunkkor azt tapasztaltuk, hogy a munka jelenleg a Bécsi úton zajlik, ahol a munkagépek bevonásával a járda és az úttest között bizonyos földmunkákat is elvégeztek a szakemberek.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint időszakos gyalogos- és járműforgalom is előfordulhat, mellyel kapcsolatba a szolgáltató a lakosok türelmét és megértését kéri. Megtudtuk azt is, hogy a tervek szerint május végére már hatszázötven háztartással és vállalkozással bővülhet azoknak a köre, akik igénybe vehetik az 1000 megabit/másodperc sebességű internetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában