szemét-ügy

2020.02.20. 19:42

Ezúttal nem a csikkre, hanem abroncsokra csaptak le a Szemétirtók

Hét helyszínen, mintegy kétszáz darab gumiabroncsot gyűjtöttek össze a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) Szemétirtók csoportjának tagjai.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Lieber Tamástól, a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) elnökétől és a Szemétirtók vezetőjétől megtudtuk, hogy előzetes terepszemle után keresték fel azokat a területeket, ahol nagy mennyiségű hulladék várt rájuk. Összeszedték például a pusztamaróti elágazásnál felhalmozott gumikat, melyeket a rajtuk található jelek alapján minden bizonnyal egy közeli gumiszerviz hordhatott oda.

Az önkéntesek emellett a Palatinus-tó partján, valamint az Esztergom-Kertváros és Tokodaltáró között húzódó földút mentén is megfordultak, utóbbi területen egyébként nemcsak gumiabroncs, hanem kibelezett hűtők és kommunális hulladék is csúfította a környezetet. A Szemétirtók mostani akcióját a Tatai Vízügyi Igazgatóság munkatársai segítették, a szállításban Maros Rudolf környezetmérnök segédkezett. A hulladékot az esztergom-kertvárosi repülőtérnél helyezték el, ahonnan egy helyi cég szállíttatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában