segít a bajban

2020.01.24. 11:33

A tatabányai mentők is kérik: ezt az életmentő appot töltsd le a telefonodra!

Az ÉletMentő applikáció jelentősen felgyorsítja a segélyhívást, segít az életmentésben és egyéb hasznos funkciója is van.

Sz. A.

Budapest, 2020. január 23. A mentõk munkáját segítõ ÉletMentõ elnevezésû applikáció egy okostelefonon az alkalmazás bemutatóján Budapesten, az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) mentésirányító központjában 2020. január 23-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Már letölthető az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány új, ÉletMentő nevű telefonos applikációja, amely jelentősen gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a segélyhívást, és az életmentést. A hírről a Tatabányai Mentőállomás is beszámolt. Az új app azoknak is segít, akik nem tudnak beszélni, hiszen az érintőképernyőt használva megadhatóak a legfontosabb információk, meghatározza a helyzetünket, és a saját, általános, de fontos egészségügyi adatainkat is megadhatjuk, hogy a kiérkező mentők minél ponotsabb infók alapján segíthessenek.

Mindemellett olyan plusz funkciókat is elérhetünk benne, mint hogy hol van a hozzánk legközelebbi gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, de része egy elsősegélynyújtó kisokos is. Az applikáció ingyenesen elérhető iOS-en és Androidon.

Azok, akik nem csak az applikációval szeretnék biztonságban tudni magukat, január 27-én vehetnek részt a Tatabányai Mentőállomás január Hősképzésén is, ahol az életmentéshez kedvet és bátorságot érző laikusok ingyenes újraélesztés oktatáson, gyakorláson vehetnek részt. A mentőállomáson hétfőn 15 és 17 óra között az új, ÉletMentő applikáció használatát is részletesen bemutatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában