vetélkedő

2019.04.09. 20:29

A Hápikák csapata nyerte a Madarak és Fák Napja verseny megyei fordulóját

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Tatabányai Árpád Gimnázium csapata nyerte a Madarak és Fák Napja Országos Verseny megyei fordulóját, így ők képviselik majd megyénket az országos megmérettetésen – tudtuk meg Oláh Andrástól, a Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület elnökétől. A „Hápikák” elnevezésű csapat Török Jázmin, Pintér Jázmin és Pintér Liliána 7. osztályos tanulók sikerével zárult. Felkészítő tanáruk Magyariné Sárdinecz Zsuzsanna.

A versenyt a Tatabányai Múzeumban rendezték meg. Hat, három fős csapat felsős diákjai mérték össze tudásukat. Lábatlanról, az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, valamint Esztergomból az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolából kettő, Almásfüzítőről, a Fekete István Általános Iskolából, és a Tatabányai Árpád Gimnáziumból pedig egy-egy csapat vett részt a versenyen. A verseny legfőbb célja, hogy a fiatalok figyelmét ráirányítsa a természet védelmére. Ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő ismeretek megszerzése. Ezt szolgálja a mostani verseny is.

Oláh András osztotta kis a feladatokat (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

A megnyitón Pál Gabriella, a Tatabányai Múzeum igazgatója hangsúlyozta: a múzeum általában korabeli történésekhez, a régmúlthoz kapcsolódik, ám úgy vélik, így is az aktualitásokra kell reagálniuk. Ennek jegyében választották a Metamorfózis állandó kiállítás vezérfonalául a történeti ökológiát, az ember és természet kapcsolatát az Által-ér völgyében.

Oláh András, a Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület elnöke ismertette a feladatokat a gyermekekkel, majd elindította a versenyt.

A Magyar Madártani Egyesület Országos versenyének megyei döntőjében ezúttal a Bükki Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdések mellett általános ismeretekről is számot kellett adniuk. Volt madár és röpképek, élőhelyek felismerése, sőt keresztrejtvény is szerepelt a megoldandó feladatok között. A Magyar Madártani Egyesület versenyének lebonyolításában közreműködött a Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesület, az MTESZ Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában